Stick-uri USB 3.0 Kingston si Kingmax

Recommand.ro
AUTO LOCALURI CARTI AFACERI CULINAR FILME MUZICA
SANATATE CADOURI TURISM SPORT DIVERTISMENT NUNTA EVENIMENTE
ANIMALUTE HOBBY GADGET ELECTRONICE MODA CUMPARATURI FRUMUSETE
CALCULATOARE CASA COPII EDUCATIE JOCURI WEB
Adauga Recomandari
 


Recommand.ro » Calculatoare » Perifierice » Stick-uri USB 3.0 Kingston si Kingmax

Stick-uri USB 3.0 Kingston si Kingmax

| Recomandare de:

Poza Stick-uri USB 3.0 Kingston si Kingmax

Astazi am avut ocazia sa testez 2 memory stick-uri de 16 GB, ambele compatibile cu port-urile 3.0, pe numele lor DataTraveler 100 G3 de la Kingston si UI-06 de la Kingmax. La ora actuala, probabil ca majoritatea oamenilor au un stick USB, cu o capacitate de stocare in functie de nevoi, insa cu cat mai mult cu atat mai bine. Un stick USB de 16 gigabytes cred ca este suficient pentru nevoile celor mai multi dintre noi, eu de exemplu folosesc unul de 8 gigabytes si sunt multumit atat timp cat nevoile mele nu sunt mai mari. Sigur, pot exista si situatii cand cei 16 GB nu sunt suficienti, dar imi mentin ideea ca pentru un utilizator obisnuit aceasta capacitate de stocare este mai mult decat ok.

 

Revenind la cele doua memory stick-uri, ambele sunt compatibile cu sistemele de operare Windows, Mac OS si Linux inclusiv versiunile mai vechi, gen Windows XP.

 

Primele diferente apar la design: Kingston este un USB cu plastic la suprafata, de dimenisuni obisnuite in timp ce Kingmax este foarte mic (3,5 cm lungime si 1,2 cm latime) si la suprafata are un material mai rezistent, cred ca este aluminiu. Ambele au prinderi la capat iar modelul de la Kingmax vine echipat cu intreg “sistemul” de prindere care mi se pare esential pentru ca la cat de mic este il poti pierde foarte usor daca nu il atasezi altor obiecte.

 

De curiozitate, am facut si niste teste cu aceste memory stick-uri pentru a vedea daca exista vreo diferenta intre ele. Ca totul sa fie si mai interesant, la aceste teste am supus si memory stick-ul meu, un Verbatim de 8 GB model mai vechi caruia i-am putea spune USB 2.0, cu toate ca functioneaza fara probleme in port-urile 3.0.

 

Primul test a fost unul practic, pentru timpul si viteza de scriere: am selectat un folder cu poze de 1,14 GB si l-am copiat in fiecare memory stick folosind un port 3.0. Rezultatul a fost surprinzator pentru ca Verbatim-ul (model mai vechi) a copiat folderul in timpul cel mai scurt (2 minute si 15 secunde). Pe locul 2 a fost Kingmax cu 2 minute si 25 de secunde iar pe locul 3 Kingston cu 2 minute si 43 de secunde. Acelasi test l-am repetat folosind port-urile 2.0 iar timpii au fost asemanatori. Deci la scriere, timpul de scriere si implicit viteza au fost aceleasi chiar daca am folosit USB 2.0 sau 3.0.

 

Al doilea test a fost cel de citire pe care l-am realizat cu ajutorul soft-ului Atto Disk Benchmark, care mi-a confirmat banuiala initiala: viteza de citire este mult mai buna in cazul stick-urilor 3.0, chiar daca in ceea ce priveste scrierea un model mai vechi a avut rezultate ceva mai bune. La citire diferenta este neta: Verbatim-ul meu citeste in medie pe la 35 de mega pe secunda in timp ce Kingston Data Traveler 100 G3 citeste in medie 70 - 75 de mega pe secunda. Kingmax UI-06 pare sa ii ia fata lui Kingston si la citire pentru ca ajunge aproape de 80 de mega cititi pe secunda.

 

In concluzie, un model mai nou de memory stick va aduce un plus considerabil la viteza de citire, fiind util daca il folositi la un Smart TV de exemplu, nu numai la computer. Daca ar fi sa aleg intre cele 2 modele de USB-uri 3.0 as alege Kingmax UI-06 pentru ca este mai rapid si mai practic. Imi place ca este mic, doar ca trebuie mai multa atentie fiind teoretic mai usor de pierdut . Pretul unui astfel de model de Kingmax este de 48 de lei iar pretul unui Kingston Data Travel 100 G3 este de 40 de lei, pe undeva se justifica si diferenta de performante daca ar fi sa fac o comparatie de pret.Pret : 40/48 de leiPoza Stick-uri USB 3.0 Kingston si Kingmax l_4115
Poza Stick-uri USB 3.0 Kingston si Kingmax l_4116
Poza Stick-uri USB 3.0 Kingston si Kingmax l_4117
Poza Stick-uri USB 3.0 Kingston si Kingmax l_4118
Poza Stick-uri USB 3.0 Kingston si Kingmax l_4119
Poza Stick-uri USB 3.0 Kingston si Kingmax l_4120
Poza Stick-uri USB 3.0 Kingston si Kingmax l_4121

IMI PLACE
3 persoane


Comentarii

Nu exista comentarii. Fii primul care comenteaza!Posteaza Comentariul:
Nume (necesar)
E-mail (nu va fi publicat) (necesar)

Recomanda si prietenilor tai!

 • Facebook Recommand.ro
 • Google Plus Recommand.ro
 • Twitter Recommand.ro
Newsletter Recommand.ro


© 2018 Nooh Media. Toate drepturile rezervate.FB