Bec Led Star Classic de la Osram

Recommand.ro
AUTO LOCALURI CARTI AFACERI CULINAR FILME MUZICA
SANATATE CADOURI TURISM SPORT DIVERTISMENT NUNTA EVENIMENTE
ANIMALUTE HOBBY GADGET ELECTRONICE MODA CUMPARATURI FRUMUSETE
CALCULATOARE CASA COPII EDUCATIE JOCURI WEB
Adauga Recomandari
 


Recommand.ro » Casa » Instalatii » Bec Led Star Classic de la Osram

Bec Led Star Classic de la Osram

| Recomandare de:

Poza Bec Led Star Classic de  la Osram

Tehnologia becurilor LED (Light Emitting Diode) a inceput sa fie dezvoltata la mijlocul anilor 90 iar in prezent este considerata solutia moderna pentru iluminat datorita consumului redus de energie si faptului ca nu sunt utilizate materiale nocive sau poluante precum mercurul. Nu stiu in ce masura consumatorii obisnuiti au aderat la noul standard, insa pot spune ca legislatia europeana impune acest lucru prin interzicerea fabricarii becurilor incandescente iar pe viitor se va renunta si la becurile economice cu mercur.

 

Pana de curand nu am mai folosit niciodata un bec LED si am cumparat unul mai mult de proba, daca se poate spune asa, urmand ca pe viitor sa le inlocuiesc si pe celelalte din casa. Asadar, am cumparat un astfel de bec de la Osram, a carui denumire data de producator este Led Star Classic A 60. Cu toate ca in raionul magazinului erau mai multe branduri producatoare de corpuri de iluminat, am ales Osram pentru ca o firma specializata (de origine germana, din grupul Siemens) imi inspira incredere intr-o situatie in care garantia celor 10.000 de ore de functionare este foarte importanta. Spun asta deoarece investitia pentru un singur bec s-a ridicat la 50 de lei iar daca il schimb o data pe an nu voi avea prea multe motive de multumire.

 

Tehnologia folosita la becurile LED este cea mai potrivita pentru un iluminat ieftin deorece aceste becuri consuma cu pana la 80% mai putina energie fata de un bec obisnuit (incandescent) si cu 30% mai putin decat un bec economic. Producatorii sustin ca functioneaza pana la 10.000 de ore, asta inseamna 10 ani de zile daca este folosit in medie 2,7 ore pe zi si sper ca aceasta garantie sa nu fie doar o strategie de marketing.

 

Becul de la Osram se aprinde instant si produce o lumina calda, placuta in comparatie cu aprinderea lenta si lumina mai rece a becurilor economice. Fata de becurile incandescente cu filament nu exista o diferenta clara in ceea ce priveste calitatea luminii ci doar la consum, pret si durata de viata ale becului. Pe cutie este specificat fluxul luminos (mai simplu spus, cantitatea de lumina produsa de bec) - 806 lumeni si consumul - 9.5 W. Pentru un consumator obisnuit sunt niste valori foarte bune, asta inseamna ca puteti ilumina o camera cu un astfel de bec iar suma platita la factura de lumina ar trebui sa se miscoreze.

 

Din pacate nu va pot confirma sau infirma faptul ca becul LED de la Osram functioneaza 10.000 de ore pentru ca il folosesc doar de cateva saptamani. Pana la proba contrarie dau credit producatorului si pot spune ca sunt multumit de lumina din camera si consumul redus. Pretul este de 50 de lei, teoretic ar trebui sa se amortizeze in timp, in functie de consumul fiecaruia.Pret : 50 de leiPoza Bec Led Star Classic de  la Osram l_4207
Poza Bec Led Star Classic de  la Osram l_4208
Poza Bec Led Star Classic de  la Osram l_4209
Poza Bec Led Star Classic de  la Osram l_4210
Poza Bec Led Star Classic de  la Osram l_4211

IMI PLACE
0 persoane


Comentarii

Nu exista comentarii. Fii primul care comenteaza!Posteaza Comentariul:
Nume (necesar)
E-mail (nu va fi publicat) (necesar)

Recomanda si prietenilor tai!

  • Facebook Recommand.ro
  • Google Plus Recommand.ro
  • Twitter Recommand.ro
Newsletter Recommand.ro


© 2018 Nooh Media. Toate drepturile rezervate.FB