Reteta cozonac cu stafide si rahat

Recommand.ro
AUTO LOCALURI CARTI AFACERI CULINAR FILME MUZICA
SANATATE CADOURI TURISM SPORT DIVERTISMENT NUNTA EVENIMENTE
ANIMALUTE HOBBY GADGET ELECTRONICE MODA CUMPARATURI FRUMUSETE
CALCULATOARE CASA COPII EDUCATIE JOCURI WEB
Adauga Recomandari
 


Recommand.ro » Culinar » Retete Prajituri » Reteta cozonac cu stafide si rahat

Reteta cozonac cu stafide si rahat

| Recomandare de:

Poza Reteta cozonac cu  stafide si rahat

Pentru ca in curand vine Pastele va recomand o reteta de cozonac cu stafide si rahat.

Pentru a prepara aluatul de cozonac cu stafide si rahat va trebuie urmatoarele ingrediente:
 
500 ml. de lapte
50 de grame de drojdie
1 kg. de faina
5 oua
250 grame de zahar
250 g margarina
un praf de sare
coaja rasa de lamaie
esenta de vanilie
ou batut + zahar tos
 
Pentru umplutura va trebuie:
 
100 grame de stafide
200 grame de rahat
100 ml. de rom
 
Preparati o maie din 100 ml. de lapte caldut, drojdie si 2 linguri de faina si lasati sa creasca 15-20 minute. Separati albusurile si batetile spuma. Galbenusurile se freaca cu sare si se dau deoparte.
 
Cerneti faina pe o planseta sau intr-un vas mare, faceti in mijloc o adancitura in care puneti, pe rand, laptele indulcit, maiaua, galbenusurile, vanilia, coaja de lamaie si albusurile batute spuma.
 
Framantati foarte bine aluatul, incorporati margarina topita, apoi acoperiti vasul cu un prosop curat si lasati aluatul sa creasca intr-un loc incalzit. Cand aluatul si-a dublat volumul, impartiti-l in doua, intindeti fiecare bucata, si umpleti cu umplutura cu stafide si rahat. Puneti din timp util stafidele la inmuiat in rom cateva ore.
 
Rulati, apoi puneti in forme caldute, unse cu unt si tapetate cu faina (sau captusite cu hartie de copt).
 
Cozonacii se lasa sa creasca si in forme, se ung cu ou batut, se presara cu zahar tos si se pun in cuptorul bine incins, la foc potrivit, pentru circa 45 de minute. Se incearca cu o scobitoare sau cu un pai daca sunt copti. In clipa in care pe scobitoare nu se mai lipeste aluat, inseamna ca sunt copti. Se scot din cuptor, se lasa sa se racoreasca putin si abia apoi se rastoarna din forme.
 
Nu uitati: Camera in care se prepara cozonacul trebuie sa fie bine incalzita, iar ingredientele trebuie sa fie tinute la temperatura camerei cel putin 2 ore inainte de a va apuca de preparat cozonacii.








Taguri: ,

Poza Reteta cozonac cu  stafide si rahat l_1159
Poza Reteta cozonac cu  stafide si rahat l_1160

IMI PLACE
1 persoana


Comentarii

Nu exista comentarii. Fii primul care comenteaza!



Posteaza Comentariul:
Nume (necesar)
E-mail (nu va fi publicat) (necesar)





Recomanda si prietenilor tai!

  • Facebook Recommand.ro
  • Google Plus Recommand.ro
  • Twitter Recommand.ro
Newsletter Recommand.ro


© 2017 Nooh Media. Toate drepturile rezervate.



FB