Reteta antricot de vita la cuptor cu sfecla si hrean

Recommand.ro
AUTO LOCALURI CARTI AFACERI CULINAR FILME MUZICA
SANATATE CADOURI TURISM SPORT DIVERTISMENT NUNTA EVENIMENTE
ANIMALUTE HOBBY GADGET ELECTRONICE MODA CUMPARATURI FRUMUSETE
CALCULATOARE CASA COPII EDUCATIE JOCURI WEB
Adauga Recomandari
 


Recommand.ro » Culinar » Retete Speciale » Reteta antricot de vita la cuptor cu sfecla si hrean

Reteta antricot de vita la cuptor cu sfecla si hrean

| Recomandare de:

Poza Reteta antricot de vita  la cuptor cu sfecla si  hrean


Aceasta reteta de antricot de vita la cuptor, cu sfecla si hrean este nemaipomenita. Chiar daca sunteti mai putin de 8 persoane, tot merita sa preparati intregul antricot si sa mancati resturile mai tarziu. Carnea de vita merge foarte bine cu sfecla. Incercati sa faceti rost de sfecla de diferite forme si culori.
 
Aveti nevoie de urmatoarele ingrediente pentru 8 portii:
 
2 kg de sfecla proaspata, de diferite culori
Sare de mare si piper negru proaspat macinat
Ulei de masline
5-6 kg de antricot de vita, rulat si legat
2 catei de usturoi
O legatura mica de cimbru proaspat
3 linguri de otet balsamic
O legatura mica de patrunjel proaspat
300 de grame de smantana
Zeama de la 2 lamai
O bucata de hrean proaspat, de circa 4 cm, curatat si ras, sau 3 linguri de hrean din borcan
 
Pentru marinata:
 
Frunzele de la o legatura mica de rozmarin proaspat
6 catei de usturoi
6 fileuri de ansoa in ulei, scurse
Coaja rasa de la 2 lamai
 
Mod de preparare:
 
Incingeti cuptorul la 200 de grade. Spalati si frecati foarte bine sfeclele, ca sa indepartati toata murdaria, puneti-le intr-o oala cu apa rece si sarata, aduceti-le la fierbere si lasati-le sa fiarba la foc mic circa 50 de minute. In acest timp, puneti intr-un mojar sau un blender de condimente toate ingredintele pentru marinata, zdrobiti-le bine, adaugati cateva linguri de ulei de masline si ungeti antricotul cu marinata. Asezati antricotul intr-o tava mare sipuneti-l in cuptorul incins pentru o ora.
 
Cand sfeclele sunt aproape gata, scurgeti-le si curatati-le cat sunt calde, apoi taiati fiecare sfecla in doua, puneti toate bucatile intr-un castron si amestecati-le cu usturoiul, cimbrul, otetul balsamic si cateva linguri de ulei de masline.
 
Scoateti tava din cuptor si imprastiati bucatile de sfecla peste carne, Introduceti din nou tava in cuptor pentru 30 de minute; dupa acest interval, carnea ar trebui sa fie coapta de nivel mediu, iar sfecla va fi coapta perfect (puteti lasa carnea mai mult daca doriti). Lasati carnea sa stea 20 de minute dupa ce o scoateti din cuptor; poate fi nevoie sa tineti sfecla la cald, in cuptor.
 
Tocati frunzele de patrunjel proaspat si amestecati-le cu smantana si zeama de lamaie. Incorporati hreanul si condimentati cu sare si piper dupa gust. Transferati carnea pe un platou mare, impreuna cu sosul din tava. Serviti cu sfecla coapta, cu smantana aromata si cu cartofi la cuptor.
 
Va recomand sa serviti acest fel de mancare cu un vin rosu de tip Shiraz.
 
Pofta buna!








Taguri: ,

Poza Reteta antricot de vita  la cuptor cu sfecla si  hrean l_976
Poza Reteta antricot de vita  la cuptor cu sfecla si  hrean l_977

IMI PLACE
0 persoane


Comentarii

Nu exista comentarii. Fii primul care comenteaza!



Posteaza Comentariul:
Nume (necesar)
E-mail (nu va fi publicat) (necesar)





Recomanda si prietenilor tai!

  • Facebook Recommand.ro
  • Google Plus Recommand.ro
  • Twitter Recommand.ro
Newsletter Recommand.ro


© 2017 Nooh Media. Toate drepturile rezervate.



FB