Bere Nenea Iancu - pret

Recommand.ro
AUTO LOCALURI CARTI AFACERI CULINAR FILME MUZICA
SANATATE CADOURI TURISM SPORT DIVERTISMENT NUNTA EVENIMENTE
ANIMALUTE HOBBY GADGET ELECTRONICE MODA CUMPARATURI FRUMUSETE
CALCULATOARE CASA COPII EDUCATIE JOCURI WEB
Adauga Recomandari
 


Recommand.ro » Cumparaturi » Bere » Bere Nenea Iancu

Bere Nenea Iancu

| Recomandare de:

Poza Bere Nenea Iancu

In anul 2012 s-au implinit 160 de la nasterea lui Ion Luca Caragiale, cel mai mare dramaturg roman si unul dintre clasicii literaturii romanesti, motiv pentru care firma Bavarom (un distribuitor din Romania de beri speciale) a lansat berea Nenea Iancu. Legatura dintre Caragiale sau nenea Iancu, asa cum i se mai spunea, si bere este binecunoscuta pentru ca dramaturgul a detinut o berarie centrul Bucurestiului. Devenita un loc de intalnire pentru tot felul de oameni, de la actori, politicieni, oameni simpli, etc. este foarte posibil ca beraria respectiva sa fi avut un rol important pentru inspiratia lui Ion Luca Caragiale in crearea tuturor tipologiilor si replicilor personajelor din operele sale.

 

Revenind la Nenea Iancu, “o bere cu printipuri” asa cum scrie si pe eticheta, trebuie spus ca aceasta face parte din marea categorie a berilor speciale, prin acest termen incercandu-se diferentierea de berea obisnuita. Chiar daca producatorul este o firma din Romania, berea Nenea Iancu are foarte putine legaturi cu tara noastra: productia efectiva are loc in Germania, reteta este nemteasca si apropiata de ceea ce se producea la inceputul secolului XX. Sticla de jumatate de litru are o forma simpla si clasica, un detaliu ce mi-a placut, chiar m-a dus cu gandul la o bautura din alta epoca.

 

Am cumparat doua sortimente, din cate stiu nu mai exista si altele: bere alba nefiltrata din grau si bere blonda speciala. Cea alba nefiltrata din grau are 5,1% concentratie de alcool si este o bere destul de dulce datorita maltului din grau iar cea blonda este putin mai slaba (4,9% concentratie de alcool) si destul de diferita fata de o bere blonda obisnuita. In primul rand, este mai putin acidulata si amaruie in timp ce “gustul de bere” nu mi se pare ca persista. In concluzie, mi s-a parut o bere care se bea usor si poate fi o varianta pentru cei care nu sunt incantati de aciditatea si gustul prea amar al altor beri, din punctul meu de vedere merita incercata.

 

Pretul de supermarket al unei sticle de 0,5 litri de bere Nenea Iancu a fost de 4,6 lei.Pret : 4,6 leiPoza Bere Nenea Iancu l_3190
Poza Bere Nenea Iancu l_3191
Poza Bere Nenea Iancu l_3192
Poza Bere Nenea Iancu l_3193
Poza Bere Nenea Iancu l_3194
Poza Bere Nenea Iancu l_3195
Poza Bere Nenea Iancu l_3196

IMI PLACE
2 persoane


Comentarii
Alexandru Stone spune:
Duminica, 18 Mai 2014 12:58
Nu numai ca exista berea Nenea Iancu produsa in Germaia pentru Romania de o excelenta calitate, exista si beraria Nenea Iancu in centrul Vechi Bucuresti, pe strada Covaci Nr 3, unde de fapt am si consumat-o cu prietenii in cateva randuri. Beraria serveste si mititeti foarte buni iar alte chestii din meniu se pot vedea pe site-ul oficial: http://berarianeneaiancu.ro


Posteaza Comentariul:
Nume (necesar)
E-mail (nu va fi publicat) (necesar)

Recomanda si prietenilor tai!

  • Facebook Recommand.ro
  • Google Plus Recommand.ro
  • Twitter Recommand.ro
Newsletter Recommand.ro


© 2018 Nooh Media. Toate drepturile rezervate.FB