Cum a fost la Idea Exchange din 25 Martie 2014

Recommand.ro
AUTO LOCALURI CARTI AFACERI CULINAR FILME MUZICA
SANATATE CADOURI TURISM SPORT DIVERTISMENT NUNTA EVENIMENTE
ANIMALUTE HOBBY GADGET ELECTRONICE MODA CUMPARATURI FRUMUSETE
CALCULATOARE CASA COPII EDUCATIE JOCURI WEB
Adauga Recomandari
 


Recommand.ro » Evenimente » Organizare evenimente » Cum a fost la Idea Exchange din 25 Martie 2014

Cum a fost la Idea Exchange din 25 Martie 2014

| Recomandare de:

Poza Cum a fost la Idea Exchange din 25 Martie 2014

Idea Exchange este un eveniment de networking organizat de Akcees si la care am fost prezent pentru prima data cu ocazia editiei din 25 martie 2014 de la Bucharest Tech Hub. Inainte de a va povesti cum a fost si ce s-a intamplat la Idea Exchange, voi oferi cateva informatii despre Akcees, o organizatie ce a implinit recent 2 ani de existenta si care isi propune sa contribuie la formarea tinerilor antreprenori facilitandu-le accesul la o educatie si experienta relevanta. In prezent, Akcees desfasoara o serie de proiecte in acest sens: Workshop Sessions si Career Leader (training-uri), Start Me Up (scoala de vara de antreprenoriat) si Idea Exchange (networking) despre care puteti afla mai multe pe site-ul organizatiei.
 
Pe scurt, Idea Exchange din 25 martie 2014 a insemnat prezenta a 3 speakeri pe scena evenimentului, 4 pitch-uri (idei de afaceri prezentate publicului si speakerilor) si sesiunea de networking de la final.
 
Roxana Tudor (Amelie Suri), Malina Chirea (Institutul pentru fericire) si Adina Filculescu (EnRose) au fost cei 3 antreprenori-speakeri iar fata de alte evenimente unde speakerii se succed pe scena, de aceasta data am avut placuta surpriza de a urmari o discutie moderata de Irina Scarlat, cofondator Akcees. Un format reusit din punctul meu de vedere, deoarece fiecare speaker a raspuns la aceleasi intrebari si astfel a fost posibil pentru cei prezenti sa sesizeze anumite nuante si detalii referitoare la activitatea sau viziunea antreprenoriala. Am observat unele diferente in ceea ce priveste abordarea concreta a ideii de antreprenoriat: Roxana Tudor - perspectiva “economistului”, a omului cu o experienta notabila in domeniul financiar, Malina Chirea - o perspectiva in care taria psihica, mentalul si atitudinea au un rol important iar Adina Filculescu - perspectiva omului care isi transforma pasiunea in business. Sigur, este doar o generalizare pentru ca in realitate discutiile au fost mai complexe si foarte important, din mai multe unghiuri. Foarte rar s-a intamplat ca speakerii sa ofere raspunsuri similare si asta nu pentru ca ar fi existat contradictii ci pentru ca a existat aceasta preocupare de a aduce idei noi in discutie si de a completa dezbaterea. Fiecare dintre cele 3 invitate si-a prezentat perspectiva antreprenoriala oferind raspunsuri concrete la aspecte financiare, legislative sau administrative legate de propriul business. Nu a lipsit nici partea de sfaturi generale si de impartasire a propriei experiente iar la final au fost adresate cateva intrebari din public.
Poza Cum a fost la Idea Exchange din 25 Martie 2014 l_4250
 
Odata cu incheierea discutiilor de pe scena s-a trecut la pitch-uri, dupa cum spuneam, au fost prezentate rapid 4 idei de afaceri iar apoi a inceput sesiunea de networking. Eu am ramas in minte cu cateva idei enuntate in prima parte a evenimentului si cu impresia ca am asistat la o dezbatere de calitate, cu 3 speakeri dornici sa imparteaseasca din experienta acumulata si cu intrebari interesante din partea moderatoarei.


In contextul in care un astfel de eveniment este gratuit (participarea se realizeaza doar pe baza completarii unui formular) iar organizarea este foarte buna, nu as putea decat sa recomand Idea Exchange celor interesati sa isi dezvolte o afacere sau sa afle mai multe despre mediul antreprenorial. Pitch-urile si networking-ul te pot ajuta sa intalnesti oameni cu idei sau interese similare, te pot ajuta sa gasesti noi colaboratori sau un job nou pentru ca nu este o conditie sa fii antreprenor ca sa poti participa. Pentru cei care sunt in etapa dezvoltarii unei afaceri, sesiunea de pitch-uri poate reprezenta o oportunitate serioasa de promovare, de a obtine feedback si de a-si largi perspectivele prin gasirea de colaboartori sau idei de finantare.
Poza Cum a fost la Idea Exchange din 25 Martie 2014 l_4251

Poza Cum a fost la Idea Exchange din 25 Martie 2014 l_4248
Poza Cum a fost la Idea Exchange din 25 Martie 2014 l_4249
Poza Cum a fost la Idea Exchange din 25 Martie 2014 l_4250
Poza Cum a fost la Idea Exchange din 25 Martie 2014 l_4251

IMI PLACE
0 persoane


Comentarii

Nu exista comentarii. Fii primul care comenteaza!Posteaza Comentariul:
Nume (necesar)
E-mail (nu va fi publicat) (necesar)

Recomanda si prietenilor tai!

 • Facebook Recommand.ro
 • Google Plus Recommand.ro
 • Twitter Recommand.ro
Newsletter Recommand.ro


© 2018 Nooh Media. Toate drepturile rezervate.FB