Film 300: Rise of an Empire

Recommand.ro
AUTO LOCALURI CARTI AFACERI CULINAR FILME MUZICA
SANATATE CADOURI TURISM SPORT DIVERTISMENT NUNTA EVENIMENTE
ANIMALUTE HOBBY GADGET ELECTRONICE MODA CUMPARATURI FRUMUSETE
CALCULATOARE CASA COPII EDUCATIE JOCURI WEB
Adauga Recomandari
 


Recommand.ro » Filme » Filme Actiune » 300: Rise of an Empire

300: Rise of an Empire

| Recomandare de:

Poza 300: Rise of an Empire

La 8 ani de la aparitia primului film 300 (Eroii de la Termopile), in luna martie 2014 a aparut si partea a doua - Rise of an Empire sau Ascensiunea unui Imperiu, dupa cum a fost tradus in limba romana.

 

Exact ca in primul film, in Rise of an Empire actiunea se intampla in timpul expeditiei persane de cucerire a Greciei, condusa de catre regele Xerses, cel care a invins armata celor 300 de spartani la Termopile. Aproximativ in acelasi timp, flota persana inainta catre Atena iar orasele grecesti s-au aliat impotriva atacatorilor, reusind sa castige batalia din golful Salamina, o victorie ce a contribuit decisiv la respingerea invaziei persane.

 

Aceste cateva repere istorice ar putea avea o oarecare relevanta in contextul in care 300: Rise of an Empire nu are pretentia unui film care sa trateze subiectul din punct de vedere al intamplarilor reale. Sigur, unele lucruri nu sunt inventii scenaristice, de exemplu personajele principale: Temistocle (generalul grec interpretat de Sullivan Stapleton) Artemisia (conducatoarea armatei persane, interpretata de Eva Green) si alte doua personaje care au aparut si in primul film: regele Xerses si regina Gargo, interpretati (si atunci si acum) de catre Rodrigo Santoro, respectiv Lena Headey.

 
Poza 300: Rise of an Empire l_4282
 

In rest, 300: Rise of an Empire trebuie tratat precum un film de fictiune si daca ar fi sa iau in calcul faptul ca producatorii au investit peste 100 de milioane de dolari, este clar ca vorbim despre o realizare de tip blockbuster. Din punct de vedere vizual mi s-a parut o reusita: decoruri, costume, machiaje si efecte speciale foarte bine lucrate si care in general m-au surprins in mod placut. Poate au exagerat putin cu efectele speciale, la un moment dat se cam repetau iar unele scene de lupta sunt lungite doar de dragul acestor efecte. La inceput am fost incantat, mai ales ca in 3D filmul se vede cu totul altfel dar pe masura ce se insista cu efectele in detrimentul povestii, mi-am dat seama ca as fi preferat o poveste mai detaliata.

 

Poza 300: Rise of an Empire l_4281Cele 2 personaje principale, Temistocle si Artemisia, sunt bine definite de trasaturi distincte: Temistocle este eroul tipic caracterizat de curaj, geniu militar si loialitate fata de poporul sau in timp ce Artemisia este de-a dreptul spectaculoasa in brutalitatea si setea de razbunare ce-o caracterizeaza. Scenele in care apare Xerses au un grad foarte ridicat de fictiune, el este mai degraba un personaj
desprins din benzile desenate iar aparitiile lui “condimenteaza” actiunea principala.

 

Rise of an Empire este un film de vazut daca va atrag efectele speciale si va multumiti si cu un scenariu mai simplist, sacrificat in mod intentionat. Mie mi-a placut filmul, nu m-a plictisit absolut deloc, dar din pacate nu l-as incadra la categoria “memorabil” cu toate ca l-am asteptat cu nerabdare si speram sa se ridice macar la nivelul primului 300. 


Trailer 300: Rise of an Empire

Taguri:

Poza 300: Rise of an Empire l_4280
Poza 300: Rise of an Empire l_4281
Poza 300: Rise of an Empire l_4282

IMI PLACE
0 persoane


Comentarii

Nu exista comentarii. Fii primul care comenteaza!Posteaza Comentariul:
Nume (necesar)
E-mail (nu va fi publicat) (necesar)

Recomanda si prietenilor tai!

  • Facebook Recommand.ro
  • Google Plus Recommand.ro
  • Twitter Recommand.ro
Newsletter Recommand.ro


© 2018 Nooh Media. Toate drepturile rezervate.FB