Film Elysium 2013 - trailer, video, pareri

Recommand.ro
AUTO LOCALURI CARTI AFACERI CULINAR FILME MUZICA
SANATATE CADOURI TURISM SPORT DIVERTISMENT NUNTA EVENIMENTE
ANIMALUTE HOBBY GADGET ELECTRONICE MODA CUMPARATURI FRUMUSETE
CALCULATOARE CASA COPII EDUCATIE JOCURI WEB
Adauga Recomandari
 


Recommand.ro » Filme » Filme SF » Film Elysium 2013

Film Elysium 2013

| Recomandare de:

Poza Film Elysium 2013

Elysium este un film SF aparut in 2013, a carui actiune se desfasoara in anul 2154, intr-un viitor deloc roz pentru omenire: planeta este supra-populata, lipsita de resurse iar oamenii traiesc in saracie. Pe de alta parte, un mic procent de oameni foarte bogati traiesc pe statia spatiala Elysium in conditii total opuse celor de pe Pamant. Statia spatiala este innacesibila oamenilor de rand si foarte bine pazita de un sistem informatic prin care sunt controlati droizii (un fel de politisti-roboti) si intreaga securitate.

 

Personajul principal este Max (interpretat de catre Matt Damon), un muncitor intr-o fabrica de roboti. In urma unui accident de munca, Max este expus unor radiatii puternice, ceea ce inseamna ca mai are doar 5 zile de trait si cum nimeni nu este interesat sa-l ajute singura lui sansa este sa ajunga pe Elysium, unde se poate vindeca. De aici incepe intreaga actiune, lucrurile se complica iar Max ajunge in situatia de a fi omul cheie in schimbarea acestui sistem in care doar foarte putini oameni au acces la beneficiile tehnologiei si la o viata mult mai buna.

 

Partea reusita a filmului mi s-a parut actiunea, insa, din pacate a fost sacrificata orice fel de complexitate a personajelor si a detaliilor. Nu te plictisesti pentru ca mereu se intampla ceva, iar spre final totul ajunge sa fie contra-cronometru. Din punct de vedere vizual, scenele se prezeinta foarte bine, fie ca ma refer la modul in care arata armele, costumele, robotii sau efectele speciale. Singurul personaj convingator este Ministrul Apararii de pe Elysium (Jody Foster), o femeie fara niciun fel de empatie pentru oamenii de rand si al carei unic scop este sa mentina statia spatiala la distanta de orice persoana de pe Pamant.

 

Mi se pare evidenta intentia producatorilor de a face un film SF de actiune, care sa arate bine si sa mearga la popcorn. Si in principiu au reusit, dar in acelasi timp au pierdut la toate celelalte capitole: scenariu, personaje, mesaj, originalitate, etc. Daca esti in cautarea unui film care sa aiba mai mult decat o actiune buna, Elysium s-ar putea sa te dezamageasca din cauza lipsei de complexitate si a unor fracturi in logica scenariului.

Vezi trailer Elysium


Poza Film Elysium 2013 l_3017
Poza Film Elysium 2013 l_3018
Poza Film Elysium 2013 l_3019

IMI PLACE
2 persoane


Comentarii

Nu exista comentarii. Fii primul care comenteaza!Posteaza Comentariul:
Nume (necesar)
E-mail (nu va fi publicat) (necesar)

Recomanda si prietenilor tai!

  • Facebook Recommand.ro
  • Google Plus Recommand.ro
  • Twitter Recommand.ro
Newsletter Recommand.ro


© 2018 Nooh Media. Toate drepturile rezervate.FB