River rafting on Whitewater - Romania, firma

Recommand.ro
AUTO LOCALURI CARTI AFACERI CULINAR FILME MUZICA
SANATATE CADOURI TURISM SPORT DIVERTISMENT NUNTA EVENIMENTE
ANIMALUTE HOBBY GADGET ELECTRONICE MODA CUMPARATURI FRUMUSETE
CALCULATOARE CASA COPII EDUCATIE JOCURI WEB
Adauga Recomandari
 


Recommand.ro » Sport » Sport extrem » River Rafting on Whitewater

River Rafting on Whitewater

| Recomandare de:

Poza River Rafting on  Whitewater

River Rafting e ultima experienta care am incercat-o in ultima vreme. In cazul in care sunteti atrasi de sporturile extreme, cautati putina adrenalina, sau pur si simplu sunteti curiosi in privinta turismului de aventura, ceea ce urmeaza va va atrage cu siguranta.
 
Cei ce se regasesc in randurile de mai sus, probabil au admirat apele involburate a viiturilor de primavara si nu le trebuie explicat de unde vine expresia whitewater.
Sporturile nautice adunate sub expresia de origine engleza, whitewater, includ activitati pe care cei dornici de aventura le practica pe cursuri repezi de munte.
 
In functie de nivelul apei si al adrenalinei dorite, amatorii de spume albe pot incerca raftingul, care este cel mai sigur, cu plute de 6-12 persoane, ori pot naviga cu trekuri de doua persoane in care poti simti mai bine valurile.
 
Echipamentul in aceste sporturi este vital, deoarece cu ajutorul acestuia un moment periculos se reduce la distractie, astfel purtarea lui este obligatorie. Pornim de la ideea ca de obicei trebuie să infrunti o viitura plina de stanci si ca si cel mai bun inotator se descurca mai greu in cazul in care cade in apa, astfel echipamentul e primordial, te fereste de vatamari, leziuni, zgarieturi si in unele cazuri chiar si de apa rece.
 
Componentul cel mai important este vesta speciala, care are o forta mare de flotabilitate, este destul de groasa sa iti protejeze coloana, dar nu te deranjeaza la vaslit. Casca iti protejeaza fruntea si ceafa, hainele de neopren impreuna cu sosetele tot din acest material asigura deseori confortul in apa de 4-15 grade celsius. Padela tine tot de echipamentul de protectie deoarece cu aceasta, te tii departe de stanci in cazul in care cazi in apa si cu aceasta vaslesti cu forta maxima astfel incat barca sa aiba o viteza mai mare decat al apei si sa poata fi carmuita.
 
Folosind chiar si cel mai bun echipament de rafting trebuie tinut cont de faptul ca acesta te protejeaza numai pana la un anumit grad, astfel pentru a evita accidentele apa trebuie respectata.
 
Raurile practicabile sunt pe o scala de WW I (usor) - WW VI (limita navigabilitati) iar explorarea acestora depinde de cele mai multe ori de colaborarea dintre coechipieri. De obicei turele sunt de gradul WW II (putin dificil) si gradul WW III (moderat dificil), la nivel mai dificil este nevoie de multa experienta si o conditie fizica buna.
 
In continuare puteti citi clasificarea internationala a apelor, astfel putand decide la ce sa va incumetati.
 
WW I. Ape repezi de dificultate usoara. Vizibilitate buna asupra cursului apei, valuri continue, curs rapid, limane, vartejuri. Este necesar să fie de fata macar un conducator, cu experienta in cunoasterea locului.
 
WW II. Ape repezi de dificultate medie. Cursul apei nu este intotdeauna vizibila pe distante mari, pot aparea surprize. Este caracterizat prin valuri mari, limane si vartejuri maniabile. Se pot vasli usor sectiunile cu vizibilitate buna, este deosebit de important cunoasterea locului. Pot aparea mici probleme, dar cu conducerea unui ghid experimentat se poate trece de ele fara probleme.
 
WW III. Ape repezi de dificultate ridicata. Parti cu vizibilitate redusa, alegerea traseului cel bun poate crea probleme. Valuri iregulare mari, diferente de nivel mici, vartejuri si limane greu de controlat. Obstacole serioase (stanci), mici cilindri. Necesita pregatire serioasa.
 
WW IV. Ape repezi de dificultate foarte grea. Cunoasterea zonei este indispensabila. Multe parti cu vizibilitate redusa. Diferente de nivel mari, obstacole permanente. Limane, vartejuri si valuri greu de trecut. Stanci mari, curbe stranse. Necesita pregatire serioasa.
 
WW V. Asta putem urmari la TV. Este foarte important cunoasterea locului, Alegerea gresita a unei rute poate fi fatala. Traseul este planificat de la mal. Debit foarte mare, sifoane, parti baricadate, cilindri periculoase. Necesita pregatire foarte serioasa.
 
WW VI. Aproape imposibil de vaslit.
 
In Romania sunt putine rauri corespunzatoare practicarii acestor sporturi si cotele apelor sunt foarte instabile, astfel deocamdata putina lume le practica. Raurile posibile ar fi Aries; Crisul Pietros; Crisul-Repede, al carei apa curge din doua baraje hidroenergetice; Jiul, care este renumit pentru viiturile uriase de dupa ploi; in chei fascinante curge Nera si Cerna; Muresul si Bistrita sunt usor de incalecat si de novici.

Cu speranta ca nu v-am plictisit si nu ati inchis deja recomandarea, vreau sa va spun ca am incercat pentru prima oara raftingul in primavara acestui an, pe raul Jiu si abia astept primavara anului 2011 pentru a face o tura de rafting pe raul Cerna
. Din cate am inteles Cerna este putin mai dificil decat Jiul, dar peisajul este mult mai incantator.
 
Tura parcursa anul acesta in Defileul Jiului a fost incantatoare si in acelasi timp obositoare. Efortul depus pe parcursul celor aproximativ doua ore, timp efectiv de stat in barca, este considerabil. Va spun sincer ca adrenalina creste remarcabil in timpul coborarii, unde pe parcursul acesteia am avut de evitat numeroase obstacole, printre care si scaparea de rasturnare printr-un efort comun si o conlucrare aproape perfecta a celor 8 membri ai echipajului.

De remarcat ca au inceput si la noi sa apara firme care sa faca coborari pe rauri cu instructori specializati si echipamente de rafting foarte bune. Puteti gasi destule pe internet dar eu vreau sa va recomand baietii cu care noi am coborat si cu ajutorul carora traseul a parut mult mai simplu decat in realitate. Un lucru pe care eu l-am remarcat la aceasta firma, a fost stare foarte buna a echipamentului cat si multitudinea fiecarei piese ale echipamentului de protectie.
 
Ca exemplu va spun ca au avut ghete de neopren si pentru piciorul meu, adica marimea 46. Ii puteti gasi intrand pe site-ul http://www.outdoorexperience.ro/.

Sper ca recomandarea mea va va ajuta sa aveti parte de cateva ore pline de senzatii tari si poate ne intalnim la o tura de rafting.
 
Pana atunci va urez ape involburate.
Taguri:

Poza River Rafting on  Whitewater l_142
Poza River Rafting on  Whitewater l_143
Poza River Rafting on  Whitewater l_144
Poza River Rafting on  Whitewater l_145IMI PLACE
3 persoane


Comentarii

Nu exista comentarii. Fii primul care comenteaza!Posteaza Comentariul:
Nume (necesar)
E-mail (nu va fi publicat) (necesar)

Recomanda si prietenilor tai!

  • Facebook Recommand.ro
  • Google Plus Recommand.ro
  • Twitter Recommand.ro
Newsletter Recommand.ro


© 2018 Nooh Media. Toate drepturile rezervate.FB