Traseu Pietrele Doamnei Rarau

Recommand.ro
AUTO LOCALURI CARTI AFACERI CULINAR FILME MUZICA
SANATATE CADOURI TURISM SPORT DIVERTISMENT NUNTA EVENIMENTE
ANIMALUTE HOBBY GADGET ELECTRONICE MODA CUMPARATURI FRUMUSETE
CALCULATOARE CASA COPII EDUCATIE JOCURI WEB
Adauga Recomandari
 


Recommand.ro » Turism » Circuite » Traseu Pietrele Doamnei Rarau

Traseu Pietrele Doamnei Rarau

| Recomandare de:

Poza Traseu Pietrele Doamnei  Rarau

Masivul Rarau adaposteste in partea nordica una din cele mai interesante forme geologice din lantul Carpatilor Orientali, cunoscuta sub numele de Pietrele Doamnei. Accesul in zona se poate face fie din orasul Campulung Moldovenesc, fie prin localitatile Pojorata, Mestecanis, Slatioara sau Chiril. Din orice parte ati veni, se poate urca cu masina, pe un drum forestier destul de greu pana la Hotelul Alpin Rarau, de unde incepe traseul.

Asupra originii denumirii stancilor sunt mai multe legende, una dintre ele fiind aceea ca in cea de a doua domnie a lui Petru Rares - care a gasit aici adapost sigur pentru familia sa - doamna (sotia sa), se urca deseori pe stanci si scurta zorile in asteptarea sotului, de aici vine si numele de - Pietrele Doamnei.

Din punct de vedere peisagistic, aceasta rezervatie se prezinta ca o piesa unica in Carpati. Spre sud se invecineaza cu Pietrosul Bistritei, spre vest Giumalaul, spre nord cu muntele Tomnatec, iar spre est se intind pajistile Todirescu din preajma codrului secular Slatioara.

Traseul Pietrele Doamnei format in proportie de 90% numai din stanca se poate parcurge destul de usor pe vreme frumoasa, pana pe stanca de vis a vis de Piatra Mare. Pe aceasta se poate urca doar de specialisti si numai cu echipament de alpinism.

Va recomand sa parcurgeti acest traseu doar pe vreme frumoasa, deoarece in caz de umezeala poate deveni destul de periculos si nici peisajul nu vi se va mai pare asa frumos, daca cerul nu va fi senin. Un traseu montan care va va aduce satisfactia petrecerii unei zile in natura si care va va oferi niste peisaje superbe.
Taguri:

Poza Traseu Pietrele Doamnei  Rarau l_108
Poza Traseu Pietrele Doamnei  Rarau l_109
Poza Traseu Pietrele Doamnei  Rarau l_110
Poza Traseu Pietrele Doamnei  Rarau l_111

IMI PLACE
3 persoane


Comentarii
Catalin spune:
Sambata, 4 Septembrie 2010 18:27
Suna interesant, pacat ca nu am mers si eu pe acolo, poate la anul pe alte trasee ale tarisoarei noastre. Cati km are traseul? Cat a durat?
mihaela spune:
Marti, 7 Septembrie 2010 12:21
Foarte frumoase pozele, cred ca am sa incerc si eu traseul anul viitor.


Posteaza Comentariul:
Nume (necesar)
E-mail (nu va fi publicat) (necesar)

Recomanda si prietenilor tai!

  • Facebook Recommand.ro
  • Google Plus Recommand.ro
  • Twitter Recommand.ro
Newsletter Recommand.ro


© 2018 Nooh Media. Toate drepturile rezervate.FB