Recommand.ro
AUTO LOCALURI CARTI AFACERI CULINAR FILME MUZICA
SANATATE CADOURI TURISM SPORT DIVERTISMENT NUNTA EVENIMENTE
ANIMALUTE HOBBY GADGET ELECTRONICE MODA CUMPARATURI FRUMUSETE
CALCULATOARE CASA COPII EDUCATIE JOCURI WEB
Adauga Recomandari
 


60 de ani de creatie, tapiseriile de la Matisse pana in prezent
Poza 60 de ani de creatie, tapiseriile de la Matisse pana in prezent


Tapiserii din colectia Manufacturii Nationale Gobelins
 
Unde: Muzeul National de Arta Contemporana, str. Izvor nr 2-4, Bucuresti / Palatul Parlamentului, aripa E4, intrarea prin Calea 13 septembrie, autobuz 136, 385.
 
Cand: 07.12.2011 – 15.01.2012, de miercuri pana duminica intre 10.00 şi 16.00. Duminica, 1.01.2012 inchis.
 
Incepand cu 7 decembrie 2011 si pana pe 15 ianuarie 2012 aveti posibilitatea de a mearge la expozitia 60 de ani de creatie, tapiseriile de la Matisse pina in prezent, ce cuprinde 35 de tapiserii produse in cea mai cunoscuta manufactura franceza, Gobelins (dupa care in romana s-a format substantivul goblen).
 
Tapiseriile expuse sunt exceptionale si de efect, fiind realizate de artisti-artizani dupa lucrari semnate de pictorii Matisse, Picasso, Juan Miro, arhitectul Le Corbusier, artistii plastici Delaunay, Victor Vasarely si multi altii. Expozitia va va conduce prin multe miscari artistice, de la fauvism, orfism, cubism, suprarealism, expresionism abstract pana la arta optica (bazata pe iluzii optice).
 
Curatorul expozitiei de la Bucuresti vine de la Paris, la fel ca si exponatele. Este vorba de directoarea institutiei Mobilier National, cea care administreaza functionarea si istoria manufacturilor din Franta, Marie-Hélene Massé-Bersani.
 
Sursa: www.postmodern.ro


Poza l_762
Poza l_763

IMI PLACE
persoane


Comentarii

Nu exista comentarii. Fii primul care comenteaza!


Spune-ti parerea:
Nume (necesar)
E-mail (nu va fi publicat) (necesar)


Interesant in Noutati
 
Nevoia de miracol la MNTR in Bucuresti
Muzeul National al Taranului Roman va invita la o noua conferinta din ciclul „Mircea Vulcanescu”, care va fi sustinuta de sociologul Mirel Banica, pe tema Nevoia de miracol. Religia populara in Romania de azi. Conferinta va avea loc pe data de ...
 
Dan Bota - Pictura un vis intrupat la MNTR in Bucuresti
Muzeul Național al Țăranului Român vă așteaptă joi, 15 ianuarie 2015, ora 17, la Sala Tancred Bănățeanu, la vernisajul expoziției Dan Bota – Pictura un vis întrupat. Într-o lume isterică, ale cărei argumente sunt numărul ...
 
Ateliere pentru copii la Muzeul Taranului in Bucuresti
22 iulie de la ora 10.00 și de la 12.00 - ateliere de tipărit și imprimat: gravură în linoleum și plastic, ștampile și imprimeuri pe pânză, desene cu mirodenii, ceai și culori din plante, ștampile, imprimare cu presa manuală. Imprimatul ...
 
Concert - Hori Stravechi la MNTR in Bucuresti
Muzeul Național al Țăranului Român vă așteaptă sâmbătă, 13 septembrie 2014, la ora ora 19.00, la HORI STRĂVECHI din Țara Lăpușului și a Maramureșului, concert de muzică tradițională cu Nicolae Pițiș, Tezaur Uman Viu și Maria ...Recomanda si prietenilor tai!

 • Facebook Recommand.ro
 • Google Plus Recommand.ro
 • Twitter Recommand.ro
Newsletter Recommand.ro


Recommand.ro » Noutati » 60 de ani de creatie, tapiseriile de la Matisse pana in prezent

© 2017 Nooh Media. Toate drepturile rezervate.FB