Recommand.ro
AUTO LOCALURI CARTI AFACERI CULINAR FILME MUZICA
SANATATE CADOURI TURISM SPORT DIVERTISMENT NUNTA EVENIMENTE
ANIMALUTE HOBBY GADGET ELECTRONICE MODA CUMPARATURI FRUMUSETE
CALCULATOARE CASA COPII EDUCATIE JOCURI WEB
Adauga Recomandari
 


Concert - Cantari din vatra satului la MNTR in Bucuresti
Poza Concert - Cantari din vatra satului la MNTR in Bucuresti

Muzeul Național al Țăranului Român vă invită luni, 15 septembrie 2014, la concertul Cântări din vatra satului, susținut de rapsodul popular Ion Crețeanu.
 
Evenimentul va avea loc la ora 17.00, în curtea interioară a MNȚR.
 
Rapsodul popular Ion Crețeanu, originar din localitatea Voineasa, județul Olt, situată într-o zonă folclorică bogată, este unul dintre marii interpreți ai muzicii populare românești.
A început să culeagă cântece din folclor încă de la vârsta fragedă de 5-6 ani, pentru ca apoi să publice texte proprii în revista „Licărirea”, revista liceului său. Prima sa interpretare scenică a avut loc când artistul era în clasa I, în cadrul școlii. Au urmat competiții care l-au convins că acesta este drumul pe care vrea să îl urmeze. Deși inițial cânta doar din voce, a introdus mai târziu două instrumente acompaniatoare, mai întâi acordeonul și, apoi, cobza. Cobza lui neprețuită are în spate o poveste deosebită; aceasta a aparținut odată fostului său profesor și îndrumător, Ion Șerban, zis și Tarzan. Acesta a fost, deopotrivă, profesorul de cobză al lui Ion Crețeanu, ca și al lui Tudor Gheorghe.
La ora actuală, Ion Crețeanu este considerat drept unul dintre cei 20 de mari cobzari ai României. El conduce trei tarafuri: Taraful din Morunglav (Olt), cel din Grecești (Dolj) și pe cel din Albotina (Valea Timocului – Bulgaria). Muzica nu este singura sa activitate, el fiind, totodată, și inginer constructor.
 
Rapsodul popular Ion Crețeanu vă așteaptă luni, 15 septembrie, de la ora 17.00, să sărbătorim împreună Zilele Muzeului Țăranului.
Poza l_4409

IMI PLACE
persoane


Comentarii

Nu exista comentarii. Fii primul care comenteaza!


Spune-ti parerea:
Nume (necesar)
E-mail (nu va fi publicat) (necesar)


Interesant in Noutati
 
Expozitia Gateala capului la MNTR in Bucuresti
Muzeul Național al Țăranului Român vă așteaptă joi, 11 septembrie 2014, ora 18, la vernisajul expoziției Găteala capului, in Bucuresti. Evenimentul va avea loc în Studioul Horia Bernea și în Sala Tancred Bănățeanu. Expoziția Găteala ...
 
Concert Hugh Laurie la Bucuresti
Hugh Laurie, actorul care il interpreteaza pe doctorul House in serialul Dr. House, va concerta in premiera la Bucuresti pe 12 iulie 2014, la Romexpo in Pavilionul Central . Hugh Laurie este originar din Anglia si a devenit celebru datorita rolului ...
 
Curs practic de machiaj la FCV in Bucuresti
Valentina Balasa Ario, fost model, in prezent creator de imagine si fotograf pentru studioul foto propriu, te asteaptă la un Curs practic de machiaj (21 si 22 august) organizat de Fundatia Calea Victoriei. La cursul nostru de machiaj, fiecare ...
 
Concert de Valentines Day - Directia 5
Luni, 14 Februarie 2011, ora 19:30 Sala Palatului Bucuresti Concert Directia 5 Cu ocazia Sf.Valentin formatia va interpreta pentru toti cei prezenti, fie indragostiti sau nu, de la piese dinamice, la piese emoţionale. La concert se va lansa albumul ...Recomanda si prietenilor tai!

 • Facebook Recommand.ro
 • Google Plus Recommand.ro
 • Twitter Recommand.ro
Newsletter Recommand.ro


Recommand.ro » Noutati » Concert - Cantari din vatra satului la MNTR in Bucuresti

© 2017 Nooh Media. Toate drepturile rezervate.FB