Recommand.ro
AUTO LOCALURI CARTI AFACERI CULINAR FILME MUZICA
SANATATE CADOURI TURISM SPORT DIVERTISMENT NUNTA EVENIMENTE
ANIMALUTE HOBBY GADGET ELECTRONICE MODA CUMPARATURI FRUMUSETE
CALCULATOARE CASA COPII EDUCATIE JOCURI WEB
Adauga Recomandari
 


Curs de initiere in pictura la FCV in Bucuresti
Poza Curs de initiere in pictura la FCV in Bucuresti

Fundația Calea Victoriei vă invită vineri, 17 aprilie, de la ora 19.00, la Cursul de inițiere în pictură, susținut de artistul plastic Teodora Varzaru.
 
Vă propunem un curs în care vom învata bazele realizării unei picturi, pornind de la desen, acordănd o atenție sporită observației, întelegerii volumelor și proporțiilor, totul îmbinat cu informații și exemple din istoria artei vechi până la cea contemporană.
Desi la 1839 pictorul Hippolyte Delaroche spunea, vazand un dagherotip: “de azi pictura a murit”, acest mediu, probabil cel mai cunoscut din aria artelor vizuale, continuă nu doar să trăiască ci să se metamorfozeze, să uimească, să indigneze ori să fascineze lumea.
 
Curs 1, 2– Pictura. Importanța sa ca practică de-a lungul istoriei.
Prezentare succintă a evoluției picturii în timp, momente de cotitură și relevantă acestora în modul în care percepem lumea. Cursanții vor învăța ce înseamnă pictura în ulei, ce materiale folosim, care sunt primii pași și diferențele între tehnici.
 
Curs 3 – Despre figura umana. Proporții, măsurători.
Crochiuri – ce înseamnă crochiurile, cum se realizează și căt de importante sunt ele în educarea ochiului ? Reprezentarea figurii umane va fi urmarită în expresivitatea sa și în conformitate cu sensibilitatea individuală a cursantilor.
 
Curs 4 – Autoportretul în istoria artei.
Dupa ce au fost deprinse pas cu pas tehnicile de realizare a unei picturi și cursanții s-au familiarizat cu materialele și modalitatile de observare, facem un alt pas, ceva mai dificil.
Modul de a învăța tehnica portretului constă în observarea celui mai la îndemână subiect: propriul chip.
 
Curs 5 – Finalizarea propriei compoziții picturale.
În functie de preferințele tematice, cursanții sunt invitați să-și aleagă o temă din cele precedente și să realizeze o lucrare care să îi reprezinte. Astfel, dupa aplecarea fiecăreia sau fiecăruia pentru abstractionism, realism, expresionism, etc., cursanții vor fi încurajați către combinarea liberă a stilurilor pentru crearea unei nou tip de imagine. Ca inspirație, vom folosi diversitatea stilistică a creațiilor din secolul XX și din arta contemporană.
 
Lector: Teodora Varzaru
Data începere: 17 aprilie 2015; Ora curs: 19:00;
Cost: 300 ron (inclusiv materiale de lucru); Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari):270 ron (inclusiv materiale de lucru)
Locul desfașurării: Str. Popa Soare nr. 40, etaj 1 (în apropierea Rondului Pache Protopopescu și Bisericii Sfănta Vineri - B-dul Corneliu Coposu)
Înscrieri la CONTACT@VICTORIEI.RO
Detalii la www.victoriei.ro
Poza l_4455

IMI PLACE
persoane


Comentarii

Nu exista comentarii. Fii primul care comenteaza!


Spune-ti parerea:
Nume (necesar)
E-mail (nu va fi publicat) (necesar)


Interesant in Noutati
 
Colecția Costică Acsinte la MNTR in Bucuresti
Incepand cu data de 5 septembrie si pana pe 11, puteti vedea Colectia Costica Acsinte la Muzeul National al Taranului Roman din Bucuresti in Sala Acvariu. Poveştile demult uitate ale unor români de la începutul secolului trecut, imortalizate de ...
 
Mega concert Lala Band la Sala Palatului
Pe 11 martie 2012, la ora 18.00 va avea loc la Sala Palatului in Bucuresti un mega concert Lala Band. Cu totii ii stiti pe cei de la trupa Lala Band din serialul „Pariu cu viata”. Lala Band isi va lansa pe 11 martie cel de-al doilea album ...
 
Cursuri despre comunicare la FCV in Bucuresti
Fundatia Calea Victoriei a pregatit pentru tine in lunile de iarna ateliere in domeniul psihologiei practice si a comunicarii, care sa iti imbunatateasca abilitatile de sociale, atat in viata de cuplu cit si in relatiile cu prietenii. Iti propunem ...
 
Targul de Florii la Muzeul National al Taranului Roman 11 - 13 ...
Muzeul National al Taranului Roman organizeaza incepand de vineri 11 aprilie 2014 pana duminica, 13 aprilie 2014, Targul de Florii unde olari, fierari, cioplitori, lingurari, cojocari, pielari, rudari, iconari, dar si incondeietoare, tesatoare, ...Recomanda si prietenilor tai!

 • Facebook Recommand.ro
 • Google Plus Recommand.ro
 • Twitter Recommand.ro
Newsletter Recommand.ro


Recommand.ro » Noutati » Curs de initiere in pictura la FCV in Bucuresti

© 2018 Nooh Media. Toate drepturile rezervate.FB