Recommand.ro
AUTO LOCALURI CARTI AFACERI CULINAR FILME MUZICA
SANATATE CADOURI TURISM SPORT DIVERTISMENT NUNTA EVENIMENTE
ANIMALUTE HOBBY GADGET ELECTRONICE MODA CUMPARATURI FRUMUSETE
CALCULATOARE CASA COPII EDUCATIE JOCURI WEB
Adauga Recomandari
 


Curs de initiere in pictura
Poza Curs de initiere in pictura

Incepand cu data de 30 mai, Fundatia Calea Victoriei va invita de la ora 19:00, la Cursul de initiere in pictura, sustinut de artistul plastic Teodora Varzaru.
In acest curs vom invata bazele realizarii unei picturi, pornind de la desen, intelegerea volumelor si proportiilor, iar totul este imbinat cu informatii si exemple din istoria artei vechi pana la cea contemporana.
In anul 1839 pictorul Hippolyte Delaroche spunea, vazand un dagherotip: \"de azi pictura a murit\", acest mediu, fiind probabil cel mai cunoscut din aria artelor vizuale, continua sa traiasca, sa uimeasca, sa indigneze ori sa fascineze lumea.
Cursurile vor fi in numar de 5 si se vor desfasura in felul urmator:
 
In cursul 1 si 2 vom afla despre: Pictura. Importanta sa ca practica de-a lungul istoriei.
O prezentare succinta a evolutiei picturii in timp, momentele de cotitura si relevanta acestora in modul in care percepem lumea. Vom invata ce inseamna pictura in ulei, ce materiale se folosesc si care sunt primii pasi si diferentele intre tehnici.
 
In cursul 3 vom afla: Despre figura umana. Proportii si masuratori.
Crochiurile, ce inseamna acestea, cum se realizeaza si cat de importante sunt ele in educarea ochiului?
 
In cursul 4 vom discuta despre: Autoportretul in istoria artei.
Dupa ce au fost deprinse tehnicile de realizare a unei picturi si cursantii s-au familiarizat cu materialele si modalitatile de observare, vom trece la ceva mai dificil.
 
In cursul 5 vom discuta despre: Finalizarea propriei compozitii picturale.
In functie de preferintele tematice, cursantii sunt invitati sa-si aleaga o tema din cele precedente si sa realizeze o lucrare care sa ii reprezinte. Vom folosi diversitatea stilistica a creatiilor din secolul XX si din arta contemporana, ca inspiratie.
 
Numar ateliere: 5
Frecventa: saptamanal, vineri
Cost: 300 ron (inclusiv materiale de lucru); Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari):270 ron (inclusiv materiale de lucru)
Locul desfasurarii: Str Popa Soare 40, etaj 1 (in apropierea Rondului Pache Protopopescu si Biserica Sfanta Vineri-Blvd Corneliu Coposu)
Inscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO
Poza l_4377

IMI PLACE
persoane


Comentarii

Nu exista comentarii. Fii primul care comenteaza!


Spune-ti parerea:
Nume (necesar)
E-mail (nu va fi publicat) (necesar)


Interesant in Noutati
 
Conferinta Niculae Moromete - Neofitul
Muzeul Taranului Roman din Bucuresti organizeaza Conferinta Niculae Moromete - Neofitul, un eveniment din seria Conferintelor de la Sosea, ce vizeaza dezbaterea publica a problematicii vaste a traditiilor în cultura romana actuala. Conferintele se ...
 
Introducere in astronomie in Bucuresti
In data de 4 iunie, Fundatia Calea Victoriei va invita la Atelierul de astronomie - teorie si observatii astronomice, un curs ce va incepe la ora 19:00 si va fi sustinut de Adrian Sonka, membru al Astroclubului Bucuresti si membru colaborator al ...
 
Piesa de Teatru de 1 Martie la TNB in regia lui Horatiu Malaele
De 1 martie 2012, la orele 20.00 puteti vedea piesa de teatru S-a sfarsit cum a-nceput, piesa ce se va juca la Teatrul National Bucuresti. In regia lui Horatiu Malaele, cu muzica originala de Nicu Alifantis piesa este comedie bufa despre cum se ...
 
Film - Omul cu o mie de Ochi la MNTR in Bucuresti
Muzeul Național al Țăranului Român vă invită duminică, 14 septembrie 2014, ora 18.00, la Studioul Horia Bernea, la proiecția de film DOCUART, OMUL CU O MIE DE OCHI (2001), în regia lui Alexandru Solomon, în cadrul Festivalului ...Recomanda si prietenilor tai!

 • Facebook Recommand.ro
 • Google Plus Recommand.ro
 • Twitter Recommand.ro
Newsletter Recommand.ro


Recommand.ro » Noutati » Curs de initiere in pictura

© 2017 Nooh Media. Toate drepturile rezervate.FB