Recommand.ro
AUTO LOCALURI CARTI AFACERI CULINAR FILME MUZICA
SANATATE CADOURI TURISM SPORT DIVERTISMENT NUNTA EVENIMENTE
ANIMALUTE HOBBY GADGET ELECTRONICE MODA CUMPARATURI FRUMUSETE
CALCULATOARE CASA COPII EDUCATIE JOCURI WEB
Adauga Recomandari
 


Curs de initiere in pictura
Poza Curs de initiere in pictura

Incepand cu data de 30 mai, Fundatia Calea Victoriei va invita de la ora 19:00, la Cursul de initiere in pictura, sustinut de artistul plastic Teodora Varzaru.
In acest curs vom invata bazele realizarii unei picturi, pornind de la desen, intelegerea volumelor si proportiilor, iar totul este imbinat cu informatii si exemple din istoria artei vechi pana la cea contemporana.
In anul 1839 pictorul Hippolyte Delaroche spunea, vazand un dagherotip: \"de azi pictura a murit\", acest mediu, fiind probabil cel mai cunoscut din aria artelor vizuale, continua sa traiasca, sa uimeasca, sa indigneze ori sa fascineze lumea.
Cursurile vor fi in numar de 5 si se vor desfasura in felul urmator:
 
In cursul 1 si 2 vom afla despre: Pictura. Importanta sa ca practica de-a lungul istoriei.
O prezentare succinta a evolutiei picturii in timp, momentele de cotitura si relevanta acestora in modul in care percepem lumea. Vom invata ce inseamna pictura in ulei, ce materiale se folosesc si care sunt primii pasi si diferentele intre tehnici.
 
In cursul 3 vom afla: Despre figura umana. Proportii si masuratori.
Crochiurile, ce inseamna acestea, cum se realizeaza si cat de importante sunt ele in educarea ochiului?
 
In cursul 4 vom discuta despre: Autoportretul in istoria artei.
Dupa ce au fost deprinse tehnicile de realizare a unei picturi si cursantii s-au familiarizat cu materialele si modalitatile de observare, vom trece la ceva mai dificil.
 
In cursul 5 vom discuta despre: Finalizarea propriei compozitii picturale.
In functie de preferintele tematice, cursantii sunt invitati sa-si aleaga o tema din cele precedente si sa realizeze o lucrare care sa ii reprezinte. Vom folosi diversitatea stilistica a creatiilor din secolul XX si din arta contemporana, ca inspiratie.
 
Numar ateliere: 5
Frecventa: saptamanal, vineri
Cost: 300 ron (inclusiv materiale de lucru); Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari):270 ron (inclusiv materiale de lucru)
Locul desfasurarii: Str Popa Soare 40, etaj 1 (in apropierea Rondului Pache Protopopescu si Biserica Sfanta Vineri-Blvd Corneliu Coposu)
Inscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO
Poza l_4377

IMI PLACE
persoane


Comentarii

Nu exista comentarii. Fii primul care comenteaza!


Spune-ti parerea:
Nume (necesar)
E-mail (nu va fi publicat) (necesar)


Interesant in Noutati
 
Balul Bucurestiului Interbelic 2014
Daca iti place sa porti tinute retro, atmosfera anilor treizeci si iti place sa calatoresti in timp, atunci nu trebuie sa ratezi invitatia celor de la Fundatia Calea Victoriei ce va organiza Balul Bucurestiului Interbelic in data de 22 mai, incepand ...
 
Lansarea caietului Portret / Atelier. Ioana si Dumitru Mischiu
Muzeul National al Taranului Roman va invita in ziua de 13 aprilie 2014, orele 14.00, la Sala Foaier, la lansarea expozitiei Portret / Atelier. Ioana si Dumitru Mischiu. In deschidere, improvizatie sonora cu Calin Torsan - instrumente de suflat si ...
 
Expozitie - Materia martir. Graul la MNTR in Bucuresti
Muzeul Național al Țăranului Român vă invită joi, 18 septembrie 2014, ora 18.00, la Sala Foaier, la vernisajul expoziției Materia martir. Grâul. Curatori: Lila Passima, Cosmin Manolache Expoziția Materia martir. Grâul. continuă, ca și ...
 
Concert Linkin Park la Bucuresti
Linkin Park vor concerta pentru prima oara in Romania pe 6 iunie in Bucuresti, la Romexpo! Chester Bennington, Mike Shinoda, Joseph Hahn, Rob Bourdon, Brad Delson și Dave Phoenix Farrell vor susține un concert incendiar pe 6 iunie, in incinta ...Recomanda si prietenilor tai!

 • Facebook Recommand.ro
 • Google Plus Recommand.ro
 • Twitter Recommand.ro
Newsletter Recommand.ro


Recommand.ro » Noutati » Curs de initiere in pictura

© 2018 Nooh Media. Toate drepturile rezervate.FB