Recommand.ro
AUTO LOCALURI CARTI AFACERI CULINAR FILME MUZICA
SANATATE CADOURI TURISM SPORT DIVERTISMENT NUNTA EVENIMENTE
ANIMALUTE HOBBY GADGET ELECTRONICE MODA CUMPARATURI FRUMUSETE
CALCULATOARE CASA COPII EDUCATIE JOCURI WEB
Adauga Recomandari
 


Curs de initiere in pictura
Poza Curs de initiere in pictura

Incepand cu data de 30 mai, Fundatia Calea Victoriei va invita de la ora 19:00, la Cursul de initiere in pictura, sustinut de artistul plastic Teodora Varzaru.
In acest curs vom invata bazele realizarii unei picturi, pornind de la desen, intelegerea volumelor si proportiilor, iar totul este imbinat cu informatii si exemple din istoria artei vechi pana la cea contemporana.
In anul 1839 pictorul Hippolyte Delaroche spunea, vazand un dagherotip: \"de azi pictura a murit\", acest mediu, fiind probabil cel mai cunoscut din aria artelor vizuale, continua sa traiasca, sa uimeasca, sa indigneze ori sa fascineze lumea.
Cursurile vor fi in numar de 5 si se vor desfasura in felul urmator:
 
In cursul 1 si 2 vom afla despre: Pictura. Importanta sa ca practica de-a lungul istoriei.
O prezentare succinta a evolutiei picturii in timp, momentele de cotitura si relevanta acestora in modul in care percepem lumea. Vom invata ce inseamna pictura in ulei, ce materiale se folosesc si care sunt primii pasi si diferentele intre tehnici.
 
In cursul 3 vom afla: Despre figura umana. Proportii si masuratori.
Crochiurile, ce inseamna acestea, cum se realizeaza si cat de importante sunt ele in educarea ochiului?
 
In cursul 4 vom discuta despre: Autoportretul in istoria artei.
Dupa ce au fost deprinse tehnicile de realizare a unei picturi si cursantii s-au familiarizat cu materialele si modalitatile de observare, vom trece la ceva mai dificil.
 
In cursul 5 vom discuta despre: Finalizarea propriei compozitii picturale.
In functie de preferintele tematice, cursantii sunt invitati sa-si aleaga o tema din cele precedente si sa realizeze o lucrare care sa ii reprezinte. Vom folosi diversitatea stilistica a creatiilor din secolul XX si din arta contemporana, ca inspiratie.
 
Numar ateliere: 5
Frecventa: saptamanal, vineri
Cost: 300 ron (inclusiv materiale de lucru); Cost redus (card fidelitate, studenti, pensionari):270 ron (inclusiv materiale de lucru)
Locul desfasurarii: Str Popa Soare 40, etaj 1 (in apropierea Rondului Pache Protopopescu si Biserica Sfanta Vineri-Blvd Corneliu Coposu)
Inscriere la CONTACT@VICTORIEI.RO
Poza l_4377

IMI PLACE
persoane


Comentarii

Nu exista comentarii. Fii primul care comenteaza!


Spune-ti parerea:
Nume (necesar)
E-mail (nu va fi publicat) (necesar)


Interesant in Noutati
 
Muzeul National al Taranului Roman beneficiaza de tehnologia QR ...
Vizita la Muzeul National al Taranului Roman poate fi insotita, de acum inainte, si de informatiile disponibile in urma scanarii QR code-urilor (quick response) in limbile romana, franceza si engleza. Acestea au fost dispuse tematic, pe sali, cu ...
 
Expozitia Gradini Satesti la MNTR in Bucuresti
In ideea continuarii spiritului primei expozitii, ‘Iesirea din iarna’, in perioada 3-30 iulie 2014, Sala Irina Nicolau va prinde din farmecul verii, dar nu oricare vara, ci vara in gradina. Urmarim in continuare gradinile din Muscel si Bucovina ...
 
Jucarii din lut la MNTR
In data de 29 mai, incepand cu ora 16:00, Muzeul National al Taranului Romana, pregatese un dar celor mici. In expunerea permanenta a unui muzeu din Romania, copiii se vor bucura de o sala plina cu jucarii din lut facute in satul ...
 
Reduceri de Moș Nicolae și Black Friday la FCV in Bucuresti
De Moș Nicolae și Black Friday, Fundația Calea Victoriei vă oferă delicatese culturale la preț redus: plătești cu 20% mai puțin pentru cursuri și ateliere de istorie, dezvoltare personală, fashion&beauty, astronomie, nutriție și multe ...Recomanda si prietenilor tai!

 • Facebook Recommand.ro
 • Google Plus Recommand.ro
 • Twitter Recommand.ro
Newsletter Recommand.ro


Recommand.ro » Noutati » Curs de initiere in pictura

© 2018 Nooh Media. Toate drepturile rezervate.FB