Recommand.ro
AUTO LOCALURI CARTI AFACERI CULINAR FILME MUZICA
SANATATE CADOURI TURISM SPORT DIVERTISMENT NUNTA EVENIMENTE
ANIMALUTE HOBBY GADGET ELECTRONICE MODA CUMPARATURI FRUMUSETE
CALCULATOARE CASA COPII EDUCATIE JOCURI WEB
Adauga Recomandari
 


De ce iubim? O scurta istorie filosofica a Eros-ului
Poza De ce iubim? O scurta istorie filosofica a Eros-ului

In data de 21 Mai, ora 19:00, Fundatia Calea Victoriei va invita la atelierul de istorie a ideilor care ne va dezvalui De ce iubim? O scurta istorie filosofica a Eros-ului. Cursul va fi sustinut de Raluca Bujor, care ne va dezvalui ce este iubirea in opinia unor filosofi din Antichitate, Evul mediu arab, Renastere si modernitate.
Iubirea a fost fie elogiata, fie blamata, din cele mai vechi timpuri. De-a lungul istoriei filosofia a gasit mai multi vinovati. Cursul se va axa doar pe trei dintre ei: dorinta Binelui si incompletitudinea fiintei umane, nebunia divina sau erosul ceresc, respectiv (pro) creatia.
Temele pe care le vom dezbate pe parcursul cursului sunt:
Eros-ul "obstesc" si Eros-ul ceresc. Iubirea ca nebunie in filosofia lui Platon.
Eros-ul antic si iubirea crestina - asemanari si diferente, pe urmele lui Origen si Dionisie Areopagitul.
Sufletul doritor: precaritatea fiintei umane si natura dorintei.
Cateva consideratii despre spiritul speciei.
Problema compatibilitati intre indragostiti. Identitate, contrarietate, asemanare sau hazard? Eros si "chimia" dintre indragostiti in Renastere: comentariul lui Marsilio Ficino la Banchetul lui Platon.
Incepand cu 21 mai 2014, cursul se va desfasura pe o perioada de 5 saptamani, in fiecare miercuri, de la ora 19:00. Pretul este de 220 ron, iar pentru cine are card fidelitate, studenti si pensionari, costul va fi de 200 ron.
Poza l_4374

IMI PLACE
persoane


Comentarii

Nu exista comentarii. Fii primul care comenteaza!


Spune-ti parerea:
Nume (necesar)
E-mail (nu va fi publicat) (necesar)


Interesant in Noutati
 
Cursuri despre comunicare la FCV in Bucuresti
Fundatia Calea Victoriei a pregatit pentru tine in lunile de iarna ateliere in domeniul psihologiei practice si a comunicarii, care sa iti imbunatateasca abilitatile de sociale, atat in viata de cuplu cit si in relatiile cu prietenii. Iti propunem ...
 
Targul Imobiliar PROJECT EXPO
Project Expo este un eveniment de genul acesta reuneşte mare parte dintre dezvoltatorii imobiliari, brokeri si reprezentanţi ai instituţiilor financiare , oferindu-le astfel ocazia să găsească o soluţie comună pentru deblocarea ...
 
Lansarea caietului Portret / Atelier. Ioana si Dumitru Mischiu
Muzeul National al Taranului Roman va invita in ziua de 13 aprilie 2014, orele 14.00, la Sala Foaier, la lansarea expozitiei Portret / Atelier. Ioana si Dumitru Mischiu. In deschidere, improvizatie sonora cu Calin Torsan - instrumente de suflat si ...
 
Poetul Valery Oisteanu la MNTR in Bucuresti
Valery Oișteanu reia vineri, 12 septembrie 2014, de la ora 20.00, la Muzeul Țăranului, într-o formulă nouă (de data aceasta lectura sa de poezie este acompaniată de Ghassan Bouz percuționist original din Liban) întâlnirea dedicată ...Recomanda si prietenilor tai!

 • Facebook Recommand.ro
 • Google Plus Recommand.ro
 • Twitter Recommand.ro
Newsletter Recommand.ro


Recommand.ro » Noutati » De ce iubim? O scurta istorie filosofica a Eros-ului

© 2018 Nooh Media. Toate drepturile rezervate.FB