Recommand.ro
AUTO LOCALURI CARTI AFACERI CULINAR FILME MUZICA
SANATATE CADOURI TURISM SPORT DIVERTISMENT NUNTA EVENIMENTE
ANIMALUTE HOBBY GADGET ELECTRONICE MODA CUMPARATURI FRUMUSETE
CALCULATOARE CASA COPII EDUCATIE JOCURI WEB
Adauga Recomandari
 


De ce iubim? O scurta istorie filosofica a Eros-ului
Poza De ce iubim? O scurta istorie filosofica a Eros-ului

In data de 21 Mai, ora 19:00, Fundatia Calea Victoriei va invita la atelierul de istorie a ideilor care ne va dezvalui De ce iubim? O scurta istorie filosofica a Eros-ului. Cursul va fi sustinut de Raluca Bujor, care ne va dezvalui ce este iubirea in opinia unor filosofi din Antichitate, Evul mediu arab, Renastere si modernitate.
Iubirea a fost fie elogiata, fie blamata, din cele mai vechi timpuri. De-a lungul istoriei filosofia a gasit mai multi vinovati. Cursul se va axa doar pe trei dintre ei: dorinta Binelui si incompletitudinea fiintei umane, nebunia divina sau erosul ceresc, respectiv (pro) creatia.
Temele pe care le vom dezbate pe parcursul cursului sunt:
Eros-ul "obstesc" si Eros-ul ceresc. Iubirea ca nebunie in filosofia lui Platon.
Eros-ul antic si iubirea crestina - asemanari si diferente, pe urmele lui Origen si Dionisie Areopagitul.
Sufletul doritor: precaritatea fiintei umane si natura dorintei.
Cateva consideratii despre spiritul speciei.
Problema compatibilitati intre indragostiti. Identitate, contrarietate, asemanare sau hazard? Eros si "chimia" dintre indragostiti in Renastere: comentariul lui Marsilio Ficino la Banchetul lui Platon.
Incepand cu 21 mai 2014, cursul se va desfasura pe o perioada de 5 saptamani, in fiecare miercuri, de la ora 19:00. Pretul este de 220 ron, iar pentru cine are card fidelitate, studenti si pensionari, costul va fi de 200 ron.
Poza l_4374

IMI PLACE
persoane


Comentarii

Nu exista comentarii. Fii primul care comenteaza!


Spune-ti parerea:
Nume (necesar)
E-mail (nu va fi publicat) (necesar)


Interesant in Noutati
 
Expozitia Gradini Satesti la MNTR in Bucuresti
In ideea continuarii spiritului primei expozitii, ‘Iesirea din iarna’, in perioada 3-30 iulie 2014, Sala Irina Nicolau va prinde din farmecul verii, dar nu oricare vara, ci vara in gradina. Urmarim in continuare gradinile din Muscel si Bucovina ...
 
Cursuri de dezvoltare personala la FCV in Bucuresti
Ce lucruri noi ai vrea sa inveti despre tine? Vorbire in public, Branding personal, Storytelling si Charisma la Fundatia Calea Victoriei Cateva informatii te pot ajuta sa te definesti si sa te dezvolti ca persoana. Sa spunem ca sunt unele lucruri ...
 
Balul Bucurestiului Interbelic 2014
Daca iti place sa porti tinute retro, atmosfera anilor treizeci si iti place sa calatoresti in timp, atunci nu trebuie sa ratezi invitatia celor de la Fundatia Calea Victoriei ce va organiza Balul Bucurestiului Interbelic in data de 22 mai, incepand ...
 
Targul Festivalul Primaverii la Galeria Dalles
Incepand cu data de 25 februarie, Galeria Dalles ne asteapta la targul de martisor numit Festivalul Primaverii. Ziua de 1 Martie se apropie, iar cei care vor sa faca cadou un martisor, vor gasi la Galeria Dales: martisoare sculptate in diferite ...Recomanda si prietenilor tai!

 • Facebook Recommand.ro
 • Google Plus Recommand.ro
 • Twitter Recommand.ro
Newsletter Recommand.ro


Recommand.ro » Noutati » De ce iubim? O scurta istorie filosofica a Eros-ului

© 2017 Nooh Media. Toate drepturile rezervate.FB