Recommand.ro
AUTO LOCALURI CARTI AFACERI CULINAR FILME MUZICA
SANATATE CADOURI TURISM SPORT DIVERTISMENT NUNTA EVENIMENTE
ANIMALUTE HOBBY GADGET ELECTRONICE MODA CUMPARATURI FRUMUSETE
CALCULATOARE CASA COPII EDUCATIE JOCURI WEB
Adauga Recomandari
 


Expozitia Istorisiri Armene la MNTR in Bucuresti
Poza Expozitia Istorisiri Armene la MNTR in Bucuresti

Muzeul Național al Țăranului Român vă propune o incursiune în intimitatea culturală a armenilor de pe teritoriul României, printr-o serie de evenimente subsumate acestei comemorări:
 
Cine nu a auzit de Hanul lui Manuc sau de Muzeul Zambaccian, de Ion Vodă cel Viteaz, de Ana Aslan, de Theodor Aman, de Garabet Ibrăileanu, de Spiru Haret, de Mihail Jora, de Anda Călugăreanu, de David Ohanesian sau de Harry Tavitian?
Ce justifică alăturarea lor în aceeași frază? Rădăcinile vechi armenești.
 
1. Vernisajul expoziției Istorisiri armene. De la Ararat la Strada Armenească, cu participarea fotojurnalistei Andreea Tănase / Sala Irina Nicolau, vineri, 24 aprilie, ora 16.30.
Expoziția va fi deschisă în perioada 24 aprilie – 24 mai 2015, de marți până duminică, orele 10 – 18.
 
2. Concert: recital al artistului armean Artur Shahnazarian / Studioul Horia Bernea, vineri, 24 aprilie, ora 17.30.
Născut în anul 1958, în Armenia, Artur Shahnazarian este absolvent al Facultății de Compoziție, Dirijat și Muzicologie a Conservatorului de Stat din Erevan și membru în comitetul director al Uniunii Compozitorilor din Armenia. A cules numeroase mostre de folclor armean și, cu sprijinul Cultural Renaissance și lucrând cu mai mulți artiști, a înregistrat Fondul de Aur al muzicii monodice populare și bisericești din Armenia (350 de cântece populare, 80 de melodii instrumentale, 80 de cântece bisericești). A susținut concerte-prelegeri în România, Ungaria, SUA, Franța, Germania, Danemarca și Norvegia. A publicat multe lucrări științifice despre notația muzicală armenească din perioada medievală – sistemul khaz, culturologie, etnologie, folclor și educație. Printre compozițiile sale muzicale se regăsesc aranjamente muzicale pentru voce, poemul muzical pentru voce Zanghi, compoziții pentru pian și voce, cantata pe motive medievale armenești, ritualul precreștin Navasard pentru orchestră și voce, lucrări pentru pian, muzică corală pe motivele poemului lui Grigor Narekatsi, compoziții pentru orchestră de coarde, cvintetul cu pian, sextetul cu pian, opera-balet David din Sasun, diverse compoziții pentru cor. Este unul dintre cei mai buni cunoscători ai vieții și activității lui Komitas (pe numele său laic Șogomon Șogomonian), cleric, etnomuzicolog, compozitor, aranjor și interpret care a trăit între 1869 - 1935 și este considerat îndeobște fondatorul școlii naționale de muzică armeană.
 
3. Lansarea albumului de fotografie Armenians in Romania. The Stories of the People Close to Us de Andreea Tănase / Clubul Țăranului, vineri, 8 mai, ora 18.
 
4. Proiecție de film: Armenopolis, suflet armenesc, regizor Florin Kevorkian / Studioul Horia Bernea, vineri, 8 mai, ora 19.
 
5. Bazar armenesc și expoziția de fotografie Educația armenească occidentală / în curtea interioară, în perioada 22 - 24 mai, orele 10 – 18.
 
6. Atelier de caligrafie armeană pentru copii și tineri / Școala Satului, sâmbătă, 23 mai, ora 11.
 
7. Proiecție de film: Armenia – The Land of Noah și From Ararat to Europe / Studioul Horia Bernea, sâmbătă, 23 mai, ora 12.
Poza l_4463

IMI PLACE
persoane


Comentarii

Nu exista comentarii. Fii primul care comenteaza!


Spune-ti parerea:
Nume (necesar)
E-mail (nu va fi publicat) (necesar)


Interesant in Noutati
 
Concert Primal Fear si Brainstorm in The Silver Church
Formatia germana de power-speed metal Primal Fear revine in Romania pentru un concert ce face parte din turneul european de promovare al celui mai nou material discografic intitulat Unbreakable. Concertul de la Bucuresti, organizat de Promusic Events ...
 
Targ de nunti, Bucuresti. Expo Ideal Mariaj 2011
Expo Ideal Mariaj poate fi o buna ocazie pentru a vedea ultimile tendinte in materie de nunti, mai ales daca impreuna cu jumatatea dumneavostra ati decis ca acest an sa fie cel in care va veti unii destinele. Expozitia se anunta a fi cel mai mare ...
 
Targul de Florii la MNTR in Bucuresti
Printre bunele obiceiuri de primavara ale Muzeul Taranului se numara si Targul de Florii, la care va invitam sa luati parte anul acesta, de vineri, 3 aprilie, pana duminica, 5 aprilie, intre orele 10 dimineata si 6 seara. Pe langa numeroasele ...
 
Brancoveanu Constantin, evocare cu cantec la MNTR in Bucuresti
Pentru că ne aflăm în anul Brâncoveanu (300 de ani de la martiriul marelui voievod şi al celor patru fii ai săi), concertul susținut de rapsodul Ion Crețeanu din Voineasa, în ziua de 14 august 2014, ora 19.00, în curtea Muzeului Național ...Recomanda si prietenilor tai!

 • Facebook Recommand.ro
 • Google Plus Recommand.ro
 • Twitter Recommand.ro
Newsletter Recommand.ro


Recommand.ro » Noutati » Expozitia Istorisiri Armene la MNTR in Bucuresti

© 2018 Nooh Media. Toate drepturile rezervate.FB