Recommand.ro
AUTO LOCALURI CARTI AFACERI CULINAR FILME MUZICA
SANATATE CADOURI TURISM SPORT DIVERTISMENT NUNTA EVENIMENTE
ANIMALUTE HOBBY GADGET ELECTRONICE MODA CUMPARATURI FRUMUSETE
CALCULATOARE CASA COPII EDUCATIE JOCURI WEB
Adauga Recomandari
 


Expozitia Sfintii Militari de la Muzeul National al Taranului Roman
Poza Expozitia Sfintii Militari de la Muzeul National al Taranului Roman

In perioada 14 aprilie - 4 mai 2014, Muzeul National al Taranului Roman din Bucuresti va invita la expozitia cu icoane pictate pe sticla Sfintii Militari. Arhetip si prezenta. Icoanele sunt pictate de catre Simona Teodora Rosca (concept expozitie) si Florinita Oana Musceleanu.
 
Vernisajul expozitiei va avea loc luni, 14 aprilie 2014, de la ora 17:00 la Sala Acvariu iar curatorul evenimentului va fi Lila Passima.
 
Arhetip. „Sfantul Gheorghe fara cal si fara balaur”, asa statea scris intr-un registru vechi de muzeu la achizitionarea uneia dintre icoane. Astfel am inteles arhetipul: Sfantul Gheorghe pe cal, omorand balaurul-diavol.
 
Prezenta: Sfantul Mihail Arhistrategul, Sfantul Gheorghe, Sfantul Dumitru, Sfintii Teodori, Sfantul Eustatiu, Sfantul Mina, Sfintii 40 de Mucenici... toti acesti locuitori ai Bisericii Triumfatoare sunt cunoscuti drept sfintii militari.
 
Expozitia reuneste, asadar, icoane pictate dupa traditia romaneasca, dar si europeana sau orientala, pornind de la icoane pe sticla, pe lemn, miniaturi si pictura murala.
 
Expozitia va putea fi vizitata, la Sala Acvariu, pana pe 4 mai 2014.
Poza l_4308

IMI PLACE
persoane


Comentarii

Nu exista comentarii. Fii primul care comenteaza!


Spune-ti parerea:
Nume (necesar)
E-mail (nu va fi publicat) (necesar)


Interesant in Noutati
 
Portret / Atelier. Ioana si Dumitru Mischiu
Muzeul National al Taranului Roman realizeaza a IV-a expozitie din seria Portret / Atelier dedicata mesterilor batrani si centrelor de mestesuguri care mai sunt inca active sau sunt amenintate de disparitie. Exercitiile noastre vizuale urmaresc sa ...
 
Atelier de Networking la FCV din Bucuresti
Fundatia Calea Victoriei va invita din 9 septembrie la Atelierul de Networking: Arta de a stabili si mentine relatii sustinut de specialistul in comunicare si dezvoltare, Cristian Ezri. Vino sa inveti cum sa folosesti capitalul social pe care il ...
 
Patinaj artistic in Bucuresti - Kings on Ice 2012
Pe 7 aprilie 2012 la patinoarul Mihai Flamaropol din Bucuresti (Bd. Basarabia, nr. 37-39, zona Titan) va avea loc spectacolul de patinaj artistic Kings on Ice 2012. Initial a fost programata reprezentatia artistilor la ora 20.00, dar avand in vedere ...
 
Piesa de Teatru de 1 Martie la TNB in regia lui Horatiu Malaele
De 1 martie 2012, la orele 20.00 puteti vedea piesa de teatru S-a sfarsit cum a-nceput, piesa ce se va juca la Teatrul National Bucuresti. In regia lui Horatiu Malaele, cu muzica originala de Nicu Alifantis piesa este comedie bufa despre cum se ...Recomanda si prietenilor tai!

 • Facebook Recommand.ro
 • Google Plus Recommand.ro
 • Twitter Recommand.ro
Newsletter Recommand.ro


Recommand.ro » Noutati » Expozitia Sfintii Militari de la Muzeul National al Taranului Roman

© 2018 Nooh Media. Toate drepturile rezervate.FB