Recommand.ro
AUTO LOCALURI CARTI AFACERI CULINAR FILME MUZICA
SANATATE CADOURI TURISM SPORT DIVERTISMENT NUNTA EVENIMENTE
ANIMALUTE HOBBY GADGET ELECTRONICE MODA CUMPARATURI FRUMUSETE
CALCULATOARE CASA COPII EDUCATIE JOCURI WEB
Adauga Recomandari
 


Hai in Luminish la MNTR in Bucuresti
Poza Hai in Luminish la MNTR in Bucuresti

Atelierul de hârtie manuală, prin Asociația Ordinul Manufacturierilor, în parteneriat cu Muzeul Național al Țăranului Român vă invită la evenimentul de lansare al proiectului Luminish - Corp de literă. Corp de carte. Corp de iluminat.
Luminish, un proiect al asociaţiei Ordinul Manufacturierilor, este susținut din fonduri acordate de către Guvernul Norvegiei prin Granturile Norvegiene 2009-2014 în cadrul domeniului de finanțare Inovare Verde în Industria din România.
 
Luminish propune o incursiune în lumea corpurilor de iluminat: lampa cotidiană și lampa ritualică. Lampa cotidiană va cuprinde lampadare de forme și dimensiuni diferite, cu inserturi și intervenție artistică și lămpi cu structuri de lemn și metal. Lampa ritualică se va construi pe trei simboluri: corp de literă. corp de carte. corp de iluminat. Aceasta va fi realizată în premieră în lume prin tehnica mulajului cu hârtie manuală, complet diferită de papier- mâché.
 
Fiecare poartă în interior un text. Prin mulajul pe corp, transformăm hârtia într-o piele secundă, ieșită din timp, intrată în vreme. O epidermă a cuvintelor spuse și nespuse, hartă a întrebărilor și a răspunsurilor, carte din afară către înăuntru. Corpul de carte pus în lumină devine corpul de iluminat, ce facilitează citirea textului. Se parcurge în toate sensurile: căutarea și culesul, percepția și semnificația, semnul și înțelegerea. Minunea de a face lumină seară de seară printr-o simplă mișcare a mâinii. Gestul creator de reîntoarcere acasă, către interior, către sine. Seara, aprinderea lămpii ne arată chemarea către lumea dinlăuntru.
 
Evenimentul va avea loc vineri, 7 noiembrie, ora 17:30, în sala Atelierului de hârtie manuală de la demisolul Muzeului Țăranului Român. Accesul se va face pe intrarea principală a muzeului, din Șoseaua Kiseleff.
 
În timpul lansării vom face o demonstrație de mulaj cu pastă de hârtie pe corpul unui model. La rândul lor, cei prezenți vor deveni modele pentru un mulaj concomitent, plăsmuit cu pastă sonoră de multumult, duet cu instrumente de suflat și chitară. Ca într-un joc cu fibră și timbruri.
Poza l_4421
Poza l_4422
Poza l_4423

IMI PLACE
persoane


Comentarii

Nu exista comentarii. Fii primul care comenteaza!


Spune-ti parerea:
Nume (necesar)
E-mail (nu va fi publicat) (necesar)


Interesant in Noutati
 
Atelier de Sculptura: proportie, forma, spatiu in Bucuresti
In perioada 14-18 iulie, Fundatia Calea Victoriei organizeaza: Atelierul de Sculptura: proportie, forma, spatiu, sustinut de Maria Irina Balan, absolventa a Universitatii de Arte Plastice Bucuresti, sectia Sculptura. De la ea vom invata regulile de ...
 
Cirque du Soleil prezinta Saltimbanco
Grupul international Cirque du Soleil prezinta pentru prima data in Romania emotionanta sa productie Saltimbanco. Spectacolele vor avea loc incepand de pe 8 pana pe 12 februarie, zilnic la Romexpo Bucuresti, in Pavilionul Central. Cirque du Soleil a ...
 
Concurs Testeaza si Recomanda
In perioada 4 noiembrie – 2 decembrie 2013 Recommand.ro te invita la concursul “Testeaza si Recomanda” in urma caruia poti castiga una dintre cele 4 camere foto digitale Canon PowerShot A1400. Tema concursului este inspirata din activitatea ...
 
60 de ani de creatie, tapiseriile de la Matisse pana in prezent
Tapiserii din colectia Manufacturii Nationale Gobelins Unde: Muzeul National de Arta Contemporana, str. Izvor nr 2-4, Bucuresti / Palatul Parlamentului, aripa E4, intrarea prin Calea 13 septembrie, autobuz 136, 385. Cand: 07.12.2011 – ...Recomanda si prietenilor tai!

 • Facebook Recommand.ro
 • Google Plus Recommand.ro
 • Twitter Recommand.ro
Newsletter Recommand.ro


Recommand.ro » Noutati » Hai in Luminish la MNTR in Bucuresti

© 2018 Nooh Media. Toate drepturile rezervate.FB