Recommand.ro
AUTO LOCALURI CARTI AFACERI CULINAR FILME MUZICA
SANATATE CADOURI TURISM SPORT DIVERTISMENT NUNTA EVENIMENTE
ANIMALUTE HOBBY GADGET ELECTRONICE MODA CUMPARATURI FRUMUSETE
CALCULATOARE CASA COPII EDUCATIE JOCURI WEB
Adauga Recomandari
 


Pastele in Bucovina . Proiectul se desfasoara in perioada 17-26 aprilie.
Poza Pastele in Bucovina . Proiectul se desfasoara in perioada 17-26 aprilie.

Evenimentele din cadrul proiectului „Paştele în Bucovina” de anul acesta vor începe în cursul zilei de duminică, 17 aprilie, odată cu deschiderea Târgului de Paşte, la ora 13:00.
Târgul de Paşte va fi organizat în parcul din faţa Palatului Administrativ din Suceava, locaţie în care va avea loc şi expoziţia gastronomică de produse de post, „Gustă din Bucovina”. Expoziţia va fi deschisă tot în Duminica Floriilor, de la ora 13:00. Tot duminică, de la ora 14:00, în parcul din faţa Consiliului Judeţean va avea loc un concert pascal susţinut de ansamblul de copii şi tineri „Balada Bucovinei”.
În Duminica Floriilor, sucevenii vor putea participa, de la ora 19:00, la recitalul pe care Grigore Leşe îl va susţine la Catedrala Catolică „Sf. Ioan Nepomuk” din Suceava. După recital, de la ora 20:30, în parcul din centrul Sucevei va fi organizat un spectacol de muzică religioasă. Potrivit programului, turiştii care vor vizita judeţul Suceava în perioada 18 – 22 aprilie vor avea posibilitatea să asiste la pictarea oului uriaş de lângă Muzeului Satului Bucovinean.
În această perioadă se va putea practica turismul de familie în gospodăriile ţărăneşti din judeţul Suceava, turiştii având posibilitatea să participe la activităţile specifice din perioada de dinaintea Paştelui, cum ar fi curăţenia de Paşte, activităţi agricole de primăvară, gătit şi încondeiat ouă.
De asemenea, luni, 18 aprilie, va începe şi proiectul „Drumul ouălor încondeiate”. Turiştii vor avea la dispoziţie patru rute distincte, iar în localităţile implicate în acest proiect vor putea fi vizitate ateliere de încondeiat ouă, muzee şi case memoriale. Tot de luni, 18 aprilie, turiştii se vor putea plimba cu trăsura din parcul central al Sucevei până la Cetatea de Scaun.
Concurs de ciocnit ouă la Mănăstirea Humorului
Târguri de Paşte, cu expoziţii de ouă încondeiate, vor fi deschise şi în Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc şi Poiana Stampei. Marţi, 19 aprilie, la Muzeul Bucovinei va fi vernisată expoziţia fotografică „Alma Redlinger – retrospectivă”, eveniment organizat pentru a marca Paştele evreiesc.
Sucevenii care vor participa la slujba de Înviere de anul acesta vor avea parte de Lumina Sfântă adusă de la Ierusalim. Lumina Sfântă va fi adusă la Biserica „Sfânta Înviere” din centrul Sucevei, de unde va fi împărţită la toate lăcaşele de cult din judeţ. În noaptea de Înviere, la biserica din Salina Cacica va fi organizată „Învierea din adâncuri”.
În prima zi de Paşte, în parcul din faţa Palatului Administrativ din Suceava, de la ora 13:00, va fi organizat un concert de toacă. Tot duminică, de la ora 17:00, în Mănăstirea Humorului va avea loc un concurs de ciocnit ouă şi „Hora gospodarilor”. De asemenea, în centrul oraşului Gura Humorului va avea loc luni, pe 25 aprilie, gala celor mai frumoase coşuri pascale.
Proiectul „Paştele în Bucovina” se va încheia marţi, 26 aprilie, cu „Hora satului” care va avea loc, de la ora 16:00, în localitatea Mănăstirea Humorului.
Pe de altă parte, în perioada 18 – 26 aprilie se va desfăşura acţiunea „Plantează copacul tău în Bucovina”, turiştii având posibilitatea să planteze un copac în zonele special amenajate din Putna, Suceviţa, Moldoviţa, Vatra Moldoviţei, Voroneţ şi Mănăstirea Humorului.


Poza l_520
Poza l_519
Poza l_518
Poza l_521IMI PLACE
persoane


Comentarii

Nu exista comentarii. Fii primul care comenteaza!


Spune-ti parerea:
Nume (necesar)
E-mail (nu va fi publicat) (necesar)


Interesant in Noutati
 
Concert Holograf la Sala Polivalenta de Dragobete
Vineri, 24 februarie 2012, incepand cu ora 19:30, trupa Holograf va sustine deja traditionalul concert de Dragobete. In cadrul evenimentului ce va avea loc la Sala Polivalenta din Bucuresti componentii trupei Holograf vor lansa albumul Love Affair. ...
 
Portret / Atelier. Ioana si Dumitru Mischiu
Muzeul National al Taranului Roman realizeaza a IV-a expozitie din seria Portret / Atelier dedicata mesterilor batrani si centrelor de mestesuguri care mai sunt inca active sau sunt amenintate de disparitie. Exercitiile noastre vizuale urmaresc sa ...
 
Vino la Career Leader si afla mai multe despre Microsoft Academy ...
Vrei sa iti construiesti o cariera de succes in tehnologie sau in vanzari & marketing? Atunci vino pe 9 mai alaturi de echipa Akcees la o editie speciala Career Leader unde vei descoperi oportunitatile de cariera pe care le poti accesa prin programul ...
 
Targul Ghidul Miresei 2014
In ultimul week-end al lunii februarie 2014, de vineri 21 si pana duminica 23 februarie, in Pavilionul Central de la Romexpo se va desfasura targul de nunti Ghidul Miresei 2014. Evenimentul aduce in acelasi loc peste 200 de furnizori de servicii din ...Recomanda si prietenilor tai!

 • Facebook Recommand.ro
 • Google Plus Recommand.ro
 • Twitter Recommand.ro
Newsletter Recommand.ro


Recommand.ro » Noutati » Pastele in Bucovina . Proiectul se desfasoara in perioada 17-26 aprilie.

© 2017 Nooh Media. Toate drepturile rezervate.FB