Recommand.ro
AUTO LOCALURI CARTI AFACERI CULINAR FILME MUZICA
SANATATE CADOURI TURISM SPORT DIVERTISMENT NUNTA EVENIMENTE
ANIMALUTE HOBBY GADGET ELECTRONICE MODA CUMPARATURI FRUMUSETE
CALCULATOARE CASA COPII EDUCATIE JOCURI WEB
Adauga Recomandari
 


Pastele in Bucovina . Proiectul se desfasoara in perioada 17-26 aprilie.
Poza Pastele in Bucovina . Proiectul se desfasoara in perioada 17-26 aprilie.

Evenimentele din cadrul proiectului „Paştele în Bucovina” de anul acesta vor începe în cursul zilei de duminică, 17 aprilie, odată cu deschiderea Târgului de Paşte, la ora 13:00.
Târgul de Paşte va fi organizat în parcul din faţa Palatului Administrativ din Suceava, locaţie în care va avea loc şi expoziţia gastronomică de produse de post, „Gustă din Bucovina”. Expoziţia va fi deschisă tot în Duminica Floriilor, de la ora 13:00. Tot duminică, de la ora 14:00, în parcul din faţa Consiliului Judeţean va avea loc un concert pascal susţinut de ansamblul de copii şi tineri „Balada Bucovinei”.
În Duminica Floriilor, sucevenii vor putea participa, de la ora 19:00, la recitalul pe care Grigore Leşe îl va susţine la Catedrala Catolică „Sf. Ioan Nepomuk” din Suceava. După recital, de la ora 20:30, în parcul din centrul Sucevei va fi organizat un spectacol de muzică religioasă. Potrivit programului, turiştii care vor vizita judeţul Suceava în perioada 18 – 22 aprilie vor avea posibilitatea să asiste la pictarea oului uriaş de lângă Muzeului Satului Bucovinean.
În această perioadă se va putea practica turismul de familie în gospodăriile ţărăneşti din judeţul Suceava, turiştii având posibilitatea să participe la activităţile specifice din perioada de dinaintea Paştelui, cum ar fi curăţenia de Paşte, activităţi agricole de primăvară, gătit şi încondeiat ouă.
De asemenea, luni, 18 aprilie, va începe şi proiectul „Drumul ouălor încondeiate”. Turiştii vor avea la dispoziţie patru rute distincte, iar în localităţile implicate în acest proiect vor putea fi vizitate ateliere de încondeiat ouă, muzee şi case memoriale. Tot de luni, 18 aprilie, turiştii se vor putea plimba cu trăsura din parcul central al Sucevei până la Cetatea de Scaun.
Concurs de ciocnit ouă la Mănăstirea Humorului
Târguri de Paşte, cu expoziţii de ouă încondeiate, vor fi deschise şi în Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc şi Poiana Stampei. Marţi, 19 aprilie, la Muzeul Bucovinei va fi vernisată expoziţia fotografică „Alma Redlinger – retrospectivă”, eveniment organizat pentru a marca Paştele evreiesc.
Sucevenii care vor participa la slujba de Înviere de anul acesta vor avea parte de Lumina Sfântă adusă de la Ierusalim. Lumina Sfântă va fi adusă la Biserica „Sfânta Înviere” din centrul Sucevei, de unde va fi împărţită la toate lăcaşele de cult din judeţ. În noaptea de Înviere, la biserica din Salina Cacica va fi organizată „Învierea din adâncuri”.
În prima zi de Paşte, în parcul din faţa Palatului Administrativ din Suceava, de la ora 13:00, va fi organizat un concert de toacă. Tot duminică, de la ora 17:00, în Mănăstirea Humorului va avea loc un concurs de ciocnit ouă şi „Hora gospodarilor”. De asemenea, în centrul oraşului Gura Humorului va avea loc luni, pe 25 aprilie, gala celor mai frumoase coşuri pascale.
Proiectul „Paştele în Bucovina” se va încheia marţi, 26 aprilie, cu „Hora satului” care va avea loc, de la ora 16:00, în localitatea Mănăstirea Humorului.
Pe de altă parte, în perioada 18 – 26 aprilie se va desfăşura acţiunea „Plantează copacul tău în Bucovina”, turiştii având posibilitatea să planteze un copac în zonele special amenajate din Putna, Suceviţa, Moldoviţa, Vatra Moldoviţei, Voroneţ şi Mănăstirea Humorului.


Poza l_520
Poza l_519
Poza l_518
Poza l_521IMI PLACE
persoane


Comentarii

Nu exista comentarii. Fii primul care comenteaza!


Spune-ti parerea:
Nume (necesar)
E-mail (nu va fi publicat) (necesar)


Interesant in Noutati
 
Conferinta Niculae Moromete - Neofitul
Muzeul Taranului Roman din Bucuresti organizeaza Conferinta Niculae Moromete - Neofitul, un eveniment din seria Conferintelor de la Sosea, ce vizeaza dezbaterea publica a problematicii vaste a traditiilor în cultura romana actuala. Conferintele se ...
 
Masti Artizanale Venetiene la Muzeul Taranului Roman
Institutul Italian de Cultura din Bucuresti are placerea de a va informa ca in zilele de 7 si 8 martie 2014, in Sala Foaier a Muzeulului Național al Taranului Roman, va fi deschisa expozitia MASTI ARTIZANALE VENETIENE. Expozitia, cu o durata ...
 
Lansarea caietului Portret / Atelier. Ioana si Dumitru Mischiu
Muzeul National al Taranului Roman va invita in ziua de 13 aprilie 2014, orele 14.00, la Sala Foaier, la lansarea expozitiei Portret / Atelier. Ioana si Dumitru Mischiu. In deschidere, improvizatie sonora cu Calin Torsan - instrumente de suflat si ...
 
Lansare: Cartea de grau la MNTR in Bucuresti
Vă invităm în ajun de Sfântul Andrei, sâmbătă, 29 noiembrie 2014, orele 17.30, Sala Foaier, la lansarea Cărții de grâu (editura Martor), coordonată de Șerban Anghelescu, Cosmin Manolache și Lila Passima. Ingredientele Cărții de grâu ...Recomanda si prietenilor tai!

 • Facebook Recommand.ro
 • Google Plus Recommand.ro
 • Twitter Recommand.ro
Newsletter Recommand.ro


Recommand.ro » Noutati » Pastele in Bucovina . Proiectul se desfasoara in perioada 17-26 aprilie.

© 2017 Nooh Media. Toate drepturile rezervate.FB